Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Χίο!

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Χίο!
Εκκενώνεται προληπτικά και το χωριό Ελάτα!

Γράφει ο
Οδυσσέας Κοκκινάκης

Ανεξέλεκτη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή παραμένει η κατάσταση, με τη φωτιά που καίει το νησί της Χίο, στο κέντρο με δυτική κατεύθυνση.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 17 οχήματα με 75 πυροσβέστες, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 εθελοντές, 79 στρατιώτες, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στη Χίο βρίσκονται...
ο Διοικητής Πυροσβεστικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ανώτερα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος από την Αθήνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μεταφέρθηκαν με στρατιωτικό αεροσκάφος πυροσβεστική δύναμη από τη Μυτιλήνη, ενώ αναμένονται να καταφθάσουν πυροσβεστικά οχήματα, με το πλοίο Πάτμος.

Το Ναυτικό φυλάκιο στον Προβατά έχει περικυκλωθεί από τις φλόγες. Χωρίς ρεύμα είναι οι περιοχές Αυγώνυμα, Ανάβατος και Σιδηρούντα.

Οι κάτοικοι του Λιθίου λόγω του πυκνού καπνού εγκατέλειψαν τον οικισμό και βρίσκονται σε κοντινή παραλία.

Η πυρκαγιά φαντάζει μέχρι στιγμής, «πλήρως ανεξέλεγκτη»! Εκτείνεται στο τρίγωνο των οικισμών Λιθί- Βέσσα- Ελάτα και Ολύμπους.

Πρόβλημα έχει παρουσιαστεί με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού σε Συκούση, Βέσσα, Ελάτα και Λιθί λόγω ισχυρών αναταράξεων εξαιτίας των δυνατών βορείων ανέμων.

Προς το παρών επιχειρούν μόνο στην περιοχή του Προβατά.

Πριν από λίγα λεπτά εκκενώθηκε το Στρατόπεδο «ΠΑΠ» της Βέσσας το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο δρόμο που εκώνει Βέσσα με Αρμόλια.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή της Βέσσας, πιθανώς από καύσιμα του Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου