Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Υπάλληλοι υπουργείων αμείβονται καλύτερα από τους υπουργούς!


Συμβαίνει στη Ρουμάνια και όχι στην Ελλάδα... Μόνο που εκεί, το παραδέχονται κιόλας!

Υπάλληλος του διπλωματικού κλάδου με βαθμό πρέσβη έλαβε 11.248 λέι, μισθό υψηλότερο κατά 1,7 φορές σε σχέση με το μισθό του υπουργού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας....
"Ziarul Financiar", η οποία επικαλείται στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Μάλιστα, ο μισθός του πρέσβη είναι ο μεγαλύτερος που λαμβάνει δημόσιος υπάλληλος και δίνεται στη δημοσιότητα, έπειτα από τη σχετική απόφαση του Ρουμάνου προέδρου που τέθηκε σε ισχύ το 2010 και υποχρεώνει τους δημόσιους οργανισμούς να δημοσιεύουν στις ιστοσελίδες τους τα εισοδήματα των υπαλλήλων που εργάζονται στο Δημόσιο. Η απόφαση αυτή έχει στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς.

Ορισμένα υπουργεία, όπως τα Εξωτερικών και Εσωτερικών, από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι και τον Ιούλιο του 2012 δημοσιεύουν, σε μηνιαία βάση, τα καθαρά εισοδήματα των υπαλλήλων τους στην κεντρική σελίδα του site τους.

Στο υπουργείο Εσωτερικών, τουλάχιστον 60 υπάλληλοι από το σύνολο των 870, έλαβαν - τον Ιούλιο του 2012- μισθό υψηλότερο από τον υπουργό (ο μισθός του υπουργού είναι 4993 λέι) που κυμαίνεται από 6.000 μέχρι και 7.000 λέι.

Με εξαίρεση το υπουργείο Πολιτισμού, όπου ο υπουργός λαμβάνει μισθό υψηλότερο έναντι των υπαλλήλων, στα υπόλοιπα υπουργεία, υπάρχει τουλάχιστον ένας υπάλληλος που πληρώνεται καλύτερα σε σχέση με τον υπουργό.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τουλάχιστον οι μισοί από το σύνολο των εργαζομένων στο υπουργείο Εξωτερικών (περισσότερα από 400 άτομα) λαμβάνουν μισθούς που ξεπερνούν τα 1000 ευρώ, ενώ ο υπουργός λαμβάνει χαμηλότερο μισθό.

Επιπλέον, γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εργασίας λαμβάνει μισθό 6000 λέι, υψηλότερο κατά 30% σε σχέση με το μισθό του υπουργού.

Ένα ευρώ ισούται με 4,48 λέι. Αλλά καλύτερα να μην επιχειρήσετε να μετατρέψετε τους μισθούς των Ρουμάνων σε ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου