Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Η τρόικα επιμένει σε ''τυφλές'' απολύσεις'' 15.000 δημοσίων υπαλλήλων

''Πατάνε'' Ελλάδα σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας-Αύριο ξεκινάει ο τελικός γύρος διαπραγματεύσεων.Διαψεύδει ο Σόιμπλε πως υπάρχει ειλημμένη απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δις ευρώ προς την Ελλάδα.

Από σήμερα επιστρέφουν στην...
Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας καθώς αύριο Δευτέρα ξεκινάει ο τελικός γύρος διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση για το νέο πακέτο μέτρων, ενώ αύριο κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.

Οι διαπραγματεύσεις πριν ακόμα αρχίσουν έχουν ήδη αποκτήσει διαστάσεις θρίλερ αφού σύμφωνα με την Ναυτεμπορική ''οι πληροφορίες θέλουν την τρόικα να ζητεί οριζόντιες απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων, πέραν των στόχων που έχουν τεθεί για το 2015.Ειδικότερα, η τρόικα φέρεται να θέτει θέμα απόλυσης 15 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, αριθμός ο οποίος διευκρινίζεται ότι δεν σχετίζεται με τις μέχρι τώρα απαιτήσεις της -των 150.000 έως το 2015-, αλλά αφορά επιπλέον υπαλλήλους, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, «να υπάρξει μεγαλύτερη -από την αρχικά ζητηθείσα- μείωση του μισθολογικού κόστους».Το σχέδιο προβλέπει την έξοδο, σε 4 χρόνια και κατά προσέγγιση, αρχικά 1.000 υπαλλήλων στη συνέχεια 5.500, μετά 6.000 και στη συνέχεια 3.500.''

Κατηγορηματική διάψευση από τον Σόιμπλε

"Δεν υπάρχει νέα κατάσταση πραγμάτων για την Ελλάδα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που ήθελαν την απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο στήριξης να είναι ήδη ειλημμένη, ανεξαρτήτως του περιεχομένου της έκθεσης της τρόικας και την δόση να δίδεται όταν τα μέτρα ψηφιστούν από το ελληνικό κοινοβούλιο.

"Η τρόικα διαπραγματεύεται και συζητά με την ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια θα συντάξει την έκθεσή της. Μόνο όταν παρουσιαστεί η έκθεση θα έχουμε μια βάση για να αποφασίσουμε πώς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε", πρόσθεσε ο κ. Κότχαους, σε δήλωσή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού "Der Spiegel".

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου