Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Αφορολόγητο τέλος και με τη «βούλα» Μαξίμου

Αφορολόγητο τέλος και με τη «βούλα» ΜαξίμουΣυμφωνία Σαμαρά-Στουρνάρα για τα μέτρα

Ο πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως για φορολόγηση των αμειβομένων με μπλοκάκια από το πρώτο ευρώ. Στην αυριανή συνάντηση των τριών η οριστική συμφωνία.

Ακόμα ένας κεφαλικός φόρος περιμένει όλους όσους αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, δηλαδή τα γνωστά μπλοκάκια. Μετά το τέλος επιτηδεύματος των...
500 ευρώ το χρόνο που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα διατηρηθεί ή όχι, η συγκεκριμένη κατηγορία φορολογουμένων θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον από 500 έως και 1.500 ευρώ το χρόνο με το... καλημέρα.

Και αυτό γιατί ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών έδωσε το πράσινο φως για την κατάργηση του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αυτό σημαίνει ότι αν ισχύσει ο ενιαίος συντελεστής 30% τότε η επιβάρυνση δεν θα είναι 500 ευρώ (αφού σήμερα ο πρώτος συντελεστής είναι 10%) αλλά τριπλάσια.

Και όταν αναφερόμαστε σε αμειβόμενους με μπλοκάκι δεν εννοούμε μόνο τους παραδοσιακούς ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, δηλαδή γιατρούς, δικηγόρους, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κτλ, που ως γνωστόν βρίσκονται ψηλά στη λίστα των φοροφυγάδων, αλλά και ανιδείκευτους εργάτες και απλούς εργαζόμενους, οι οποίοι δεν είναι στο μισθολόγιο, αλλά αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Δηλαδή πρόκειται καθαρά για ένα ακόμα οριζόντιο μέτρο το οποίο επί δικαίων και αδίκων επιφέρει σημαντική φορολογική επιβάρυνση λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης να παταχθεί επί της ουσίας η φοροδιαφυγή. Το συνολικό πακέτο μέτρων θα συζητηθεί στις συναντήσεις που θα έχει σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας με Ευ. Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη και θα οριστικοποιηθεί στην αυριανή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου