Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για δαπάνες-φορολογία

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για δαπάνες-φορολογίαΠρος ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με τη μορφή ενός άρθρου

Οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης για τις περικοπές δαπανών και την φορολογία οι οποίες θα παρουσιασθούν στην τρόικα την 1η Οκτωβρίου κλείδωσαν χθες σε μαραθώνια συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο. Οι κοστολογημένες αυτές προτάσεις θα χρησιμοποιηθούν και για την...
κατάρτιση του προσχεδίου προϋπολογισμού 2013.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ που εκκρεμούσαν για την οριστικοποίηση του πακέτου περικοπών των 13,5 δισ. ευρώ της διετίας 2013 -2014, αλλά και παρεμβάσεις στην φορολογία ύψους 2 δισ. ευρώ που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό από τις αποκλίσεις του φετινού προϋπολογισμού.

Στη φορολογία στόχος της κυβέρνησης είναι να ελαφρυνθούν φορολογικά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, να υπάρξουν μικρές φορολογικές επιβαρύνσεις για τους αγρότες, να αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών με την επιβολή ενιαίου φόρου 30% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους και να αυξηθεί ο φόρος πολυτελείας.

Μεταξύ άλλων στη χθεσινή συνάντηση εξετάσθηκε το ζήτημα της επιμήκυνσης αλλά και τα υπόλοιπα ζητήματα που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση με την τρόικα, ενώ το επιτελείο κατέληξε ότι αποκλείεται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.

Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για όσα αποφασίστηκαν.

Αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, θα πραγματοποιηθεί η νέα και τελική σε ό,τι αφορά το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους κ. Βενιζέλο και Κουβελη.

Στόχος του είναι τα μέτρα να «κλειδώσουν» σε αυτήν τη σύσκεψη και τη Δευτέρα που οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας μας επιστρέφουν στην Αθήνα να υπάρξει η οριστική συμφωνία.

Εάν το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί, τότε τα μέτρα θα εισαχθούν προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με τη μορφή ενός άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου