Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Βροχές και καταιγίδες έρχονται από τα δυτικά

- 8-9 μποφόρ η ένταση των ανέμων στα πελάγη
- Από το απόγευμα θα ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού
- Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα επηρεάσουν Μακεδονία, Θράκη και Πελοπόννησο
- Έντονες βροχοπτώσεις και το Σαββατοκύριακο


Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:
- τους ενισχυμένους νοτίους ανέμους που θα φτάσουν στο Ιόνιο σήμερα Πέμπτη (29-11-2012) και στα υπόλοιπα πελάγη τα 8 και πρόσκαιρα τοπικά τα 9 μποφόρ.
Εξασθένηση προβλέπεται από σήμερα το απόγευμα στα δυτικά και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
-Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα  ανατολικά και κατά τόπους θα είναι έντονες.

Συγκεκριμένα:

 Σήμερα Πέμπτη (29-11-2012) τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, από το απόγευμα την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη νότια Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν στην ανατολική Πελοπόννησο, την Αττική, τη νότια Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Πρόσκαιρη ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα στα δυτικά και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (30-11-2012) και στις υπόλοιπες περιοχές.

Κατά διαστήματα όμως έντονες βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σε ετοιμότητα είναι και η Θεσσαλονίκη για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων όχι μόνο των επόμενων ωρών, αλλά και γενικότερα για όλο τον χειμώνα.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχή προβλέπεται για την Χίο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
16 έως 17 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 7 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα εκδηλωθεί ελαφριά επιδείνωση, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 17 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ. 

Λέσβος
Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Μυτιλήνη, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 7 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 17 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ.

Ρόδος
Συννεφιά προβλέπεται για την Ρόδο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 17 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Μύκονος
Συννεφιά προβλέπεται για την Μύκονο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους έντασης 7 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Κρήτη
Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Κρήτη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου και θυελλώδεις νότιους ανέμους ως 8 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ.

Αττική
Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στην Αττική, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις νότιους ανέμους έντασης 7 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα εκδηλωθεί ελαφριά επιδείνωση, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Βροχή προβλέπεται για την Θεσσαλονίκη, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με βροχοπτώσεις, με την θερμοκρασία στους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου