Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Βόρειο Αιγαίο:Η NEL Lines σκέφτεται να εγκαταλείψει τη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη

Το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη γραμμή Πειραιάς-Χίο-Μυτιλήνη, μετά απο 40 χρόνια παραδοσιακής παρουσίας -από το 1972-, αφού όμως πρώτα εγκριθεί η δρομολόγηση του πλοίου «Εuropean Express», της θυγατρικής της εταιρείας, C Link Ferries, στον μειοδοτικό διαγωνισμό του υπουργείου Ναυτιλίας για τα Δωδεκάνησα, εξετάζει η Nαυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου.

Στελέχη της NEL, ανέφεραν ότι...
η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη μια πολιτική ναύλωσης πλοίων και ταχυπλόων της, σε γραμμές του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη, δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή η NEL με το πλοίο «Εuropean Express», η Hellenic Seaways με το «Νήσος Χίος» και η Attica Group με το «Blue Star Patmos».

Υπενθυμίζουμε ότι αν αποχωρήσει το Europian Express, από τη γραμμή, Πειραιάς, Χίος-Μυτιλήνη, το Σάββατο δεν έχει δρομολόγιο από και προς την Χίο, αντίθετα όλες τις άλλες μέρες έχει ένα εκ των δύο πλοίων Νήσος Χίος και Blue Star Patmos. Από τον Πειραιά για τη Χίο-Λέσβο, αναχωρεί στις 9 μ.μ. το «Νήσος Χίος», κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και το «Blue Star Patmos» κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή. Από Χίο για Πειραιά, το «Νήσος Χίος» αναχωρεί κάθε Τρίτη, Πέμπτη, και Κυριακή στις 11.25 μ.μ. και το «Blue Star Patmos» κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκυεή στις 11.10 μ.μ.

Το Europian Express, αναχωρεί από Πειραιά προς Χίο και Μυτιλήνη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 7 μ.μ.  και από Χίο προς Πειραιά, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο στις 10 μ.μ. Το εισιτήριο Πειραιά προς Χίο στην οιοκονομική θέση από την προηγούμενη εβδομάδα ισχύει νέα μειωμένη τιμή, μόλις 31 ευρώ το άτομο ενώ για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου