Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ο Στουρνάρας επαναφέρει τις αποδείξεις για μισθωτούς - Θα εκπίπτουν οι εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες

- Οι αποδείξεις θα πρέπει να είναι ίσες με το 25% του εισοδήματος και να μην ξεπερνά τις 42.000 ευρώ
- Αρχισε η επεξεργασία του φορολογικού νομοσχεδίου
- Αμετάπειστοι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
- Ζητούν αλλαγές για ευπαθείς ομάδες και για ελεύθερους επαγγελματίες

Δυο αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο ανακοίνωσε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Γιάννης Στουρνάρας. Όπως είπε:


1) Οι ασφαλιστικές εισφορές θα εκπίπτουν και για τους ελεύθερους ελεύθερους επαγγελματίες

2) Θα ισχύσει το μέτρο των αποδείξεων για τα εισοδήματα (μισθωτών) που θα αποκτηθούν για το 2013, οι οποίες θα πρέπει να είναι ίσες με το 25% του εισοδήματος και το εισόδημα να μην ξεπερνά τις 42.000 ευρώ.

Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η νέα χρονιά θα είναι δύσκολη.  «Είμαι ο πρώτος που αναγνωρίζω πως ο χρόνος που θα διανύσουμε είναι δύσκολος….

Το λυκόφως ή θα γίνει λυκαυγές ή θα παραμείνει λυκόφως» είπε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας πως δεν πρέπει να πανηγυρίσουμε για την καταβολή της δόσης ή την αναβάθμιση της οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

«Ας πανηγυρίσουμε στο τέλος του 2013… Δεν πετύχαμε τίποτα, πετύχαμε πολύ λίγα πράγματα» δήλωσε, τονίζοντας πως «η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη S&P κατά 6 μονάδες – που δε το περιμέναμε – είναι ένα πρώτο βήμα αναγνώρισης των προσπαθειών αλλά δεν πρέπει να εφησυχάσουμε». Παράλληλα χαρακτήρισε επιβράβευση και απρόσμενο δώρο την απόφαση των εταίρων για μείωση του ελληνικού χρέους κατά 20 δις ευρώ.

«Με την τελευταία απόφαση του Eurogroup, αν έχουμε πλεόνασμα το 2013 – που εγώ λέω ναι, θα έχουμε, ενώ η Τρόικα λέει όχι, θα είναι κοντά στο μηδέν - οι εταίροι θα μειώσουν κι άλλο τα επιτόκια των δανείων κι άρα θα πέσει κι άλλο το χρέος» πρόσθεσε.

Απαντώντας δε στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση για τα σκληρά φορολογικά μέτρα αναφέρθηκε σε μια παροιμία… «Όσοι μου λένε να χαλαρώσουμε τις προσπάθειες να τους θυμίσω την παροιμία με τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα. Εμείς τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν Τζίτζικας και ώρα γινόμαστε Μέρμηγκας» σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο νομοσχέδιο με κοινωνική δικαιοσύνη.

Νωρίτερα σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε πως το φορολογικό έχει καθαρά δημοσιονομικό χαρακτήρα και δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. στηρίζουν τη νομοθετική πρωτοβουλία, ωστόσο ζητούν έστω και την ύστατη στιγμή να υπάρξουν βελτιώσεις και διορθώσεις με κοινωνικό χαρακτήρα. Στο στόχαστρο τους, μεταξύ άλλων, είναι η φορολόγηση των πολυτέκνων και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, ζητούν να είναι πιο ευνοϊκή η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και αλλαγές και σε σχέση με τα ενοίκια α’ κατοικίας και των παιδιών που σπουδάζουν κ.ο.κ.

Η μάχη για την ψήφιση του φορολογικού θα δοθεί το νέο χρόνο, στις αρχές Γενάρη, αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου