Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Τον αιωνόβιο 104 ετών Παναγιώτη Καριάμη τίμησαν οι Ποταμούσοι Αττικής

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Προετοιμάζουν εκδρομή στο Πλανητέρο και το σπήλαιο των Λιμνών

Τον αιωνόβιο, ηλικίας 104 ετών, Παναγιώτη Καριάμη, τίμησε ο Σύλλογος Ποταμούσων, κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έγινε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, όπως κάθε χρόνο στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού της Αγίας Αναστασίας στο Περιστέρι.

Αρχαιρεσίες ενώ ήταν προγραμματισμένες δεν έγιναν, διότι...
το σύνολο των παρευρισκομένων δια βοής αποφάσισε να παραμείνει για μια ακόμη διετία, η προηγούμενη διοίκηση με πρόεδρο το Νίκο Πούπαλο.

Διαβάστηκε επιστολή του τελευταίου δασκάλου του χωριού της Παλαιάς Ποταμιάς Κ. Κακαβά, που συγκίνησε όλους, γιατί ενώ κατάγεται από την Εύβοια, μίλησε με τα πλέον κολακευτικά λόγια αναφερόμενος στη θητεία που πέρασε στο χωριό.

Το φλουρί της πίτας κέρδισε η Ηρώ Τσοπάνη, στην οποία δόθηκε, ένα ρολόι ενσωματωμένο σε φυσητό γυαλί που είχε σχήμα ροδιού.

Στην κοπή της πίτας παρευρέθηκε ο πάρεδρος του χωριού της Ποταμιάς Μανώλης Καριάμης, ο οποίος ταξίδεψε, γι’ αυτό το σκοπό στην Αθήνα. Επίσης, παρευρέθηκαν το μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, Τίνα Φωτεινού και οι πρόεδροι των Συλλόγων, Αφροδισίων, Απόστολος Ρυμικής και Κεράμου Ηλίας Σκυριώτης.

Εκδρομή στο Πλανητέρο

Στο μαγευτικό Πλανητέρο, δίπλα στην Κλειτορία, σε απόσταση 7 χλμ.,θα πάνε οι Ποταμούσοι Αττικής εκδρομή σε ημερομηνία που σύντομα θα ανακοινωθεί. Στην εκδρομή οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παραμυθένιες εικόνες στις πηγές του Αροάνιου ποταμού με σκιερά πλατανόδαση, τρεχούμενα νερά και πλούσια βλάστηση.

Στο Πλανητέρο ακόμα λειτουργούν νερόμυλοι και σύγχρονα ιχθυοτροφεία απ’ όπου μπορούν να προμηθευτούν ολόφρεσκα ποταμίσια ψάρια.

Επίσης, θα επισκεφθούν και το Σπήλαιο των Λιμνών, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας. Το Σπήλαιο είναι κοίτη υπόγειου ποταμού που διατηρεί στάσιμα νερά σε 13 κλιμακωτές λίμνες, στις οποίες οφείλει και το όνομά του. Πλήθος από σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορες μορφές κοσμούν τις πανύψηλες έως και 30 μ. οροφές του και εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου