Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ξεσπούν οι βενζινοπώλες! - “Ποντάρουν στην άγνοια του καταναλωτή. Η αλήθεια για την αύξηση των καυσίμων...”


Ανακοίνωση σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων εξέδωσε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ).

Η ΟΒΕ καταγγέλλει διαστρέβλωση των πραγματικών αιτιών των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων και κάνει λόγο για συκοφάντηση των βενζινοπωλών αναφερόμενη στα δημοσιεύματα περί εκμετάλλευσης των απεργιών στα μέσα μεταφοράς για κερδοσκοπική αύξηση των τιμών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας:
 «Είναι γνωστό ότι οι τιμές των καυσίμων είναι αδύνατο να διαμορφωθούν στην λιανική αγορά, από τη στιγμή που σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, το 97% της τιμής προκαθορίζεται ήδη στα προηγούμενα στάδια της διύλισης, εμπορίας και μεταφοράς. Επί  πλέον ο μόνος τομέας που λειτουργεί ο ανταγωνισμός σε όλη την έκτασή του μέχρι καταστροφής ορισμένων πρατηρίων, είναι η λιανική αγορά, πράγμα που κάνει απαγορευτική την κατά βούληση αύξηση των τιμών στον τομέα αυτό.

Η αλήθεια για όσους ποντάρουν στην άγνοια των καταναλωτών για τις αιτίες της αύξησης των τιμών είναι η εξής: Από 18/1/2013 μέχρι σήμερα η τιμή διυλιστηρίου αυξήθηκε συνολικά κατά  51 ευρώ το χιλιόλιτρο, ενώ η συνολική μέση τιμή στα πρατήρια αυξήθηκε μόνο κατά 5 ευρώ. Δηλαδή η αύξηση της τιμής διυλιστηρίου ήταν δεκαπλάσια της τιμής Λιανικής!

Αυτοί που συκοφαντούν σκόπιμα τους βενζινοπώλες  υπηρετώντας άλλα συμφέροντα, θα πρέπει να απαντήσουν πού βρήκαν την… «ασυδοσία» των βενζινοπωλών και ποιος πραγματικά αυξάνει τις τιμές. Διαφορετικά θα παραμείνουν συκοφάντες.

Αν δε, θέλουν κάποιοι να βρουν απαράδεκτες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων ας πάνε στις συνεχείς αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης που επιβάλει το κράτος με αποκορύφωμα την πρωτοφανή αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης μέσα σε 18 μήνες, από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, κατά 1471%!

Το αποτέλεσμα είναι να παγώσει όλη η Ελλάδα, να μειωθούν τα δημόσια έσοδα, να αυξηθεί τολαθρεμπόριο του ναυτιλιακού πετρελαίου και οι νόμιμοι βενζινοπώλες να φυτοζωούν και να κλείνουν τα πρατήρια. Αυτή είναι η αλήθεια.
Όσο για τους συκοφάντες, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου