Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ενισχύονται τα μπλόκα - Οι αγρότες περιμένουν λύσεις και προειδοποιούν...

Για όσο χρειαστεί δηλώνουν πως θα παραμείνουν στα μπλόκα οι αγρότες -

Συνεδριάζει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Αγροτών, εξετάζοντας τα αποτελέσματα των επαφών που είχε με τους κυρίους Τσίπρα, Βενιζέλο και Κουβέλη.
Οι συνάδερφοί τους από τον Έβρο έως την Κρήτη κρατούν στάση αναμονής. Στην Καβάλα και τη Δράμα, έχουν βγει τρακτέρ σε κεντρικές πλατείες, ενώ ένα νέο σημείο προσυγκέντρωσης δημιουργήθηκε στη Λαμία και μάλιστα αγρότες ήρθαν σε αντιπαράθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Αλιστράτης, Γιώργο Κασάπογλου...
, οι αγρότες του δήμου Ν. Ζίχνης και Αμφίπολης, αποφάσισαν να παρατάξουν τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεία των επαρχιακών οδών Μεσοράχης - Ζίχνης και Δραβίσκου, ενώ την ίδια ώρα οι αγρότες του δήμου Βισαλτίας πρόκειται να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό Σερρών – Καβάλας, στη διασταύρωση των Κερδυλλίων.

Το παζλ των αγροτικών κινητοποιήσεων, πρόκειται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη μετά την ενιαία συνέλευση των Σερραίων αγροτών που θα λάβει χώρα σε ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών. Οι Σερραίοι αγρότες έχουν στόχο να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να τις θέσουν σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη χώρα.

Τσαυτάρης: “Εγώ μιλάω μόνο με ανοιχτούς δρόμους”

Να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου κάλεσε τους αγρότες ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης. Ο κ. Τσαυτάρης μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες έστειλε μήνυμα στους αγρότες πως… «σε αυτή την δύσκολη συγκυρία τα 1-2 θέματα που απομένουν προς επίλυση δουλεύονται πιο εύκολα με ανοιχτούς παρά με κλειστούς δρόμους. Άμα δουλέψουμε» τόνισε με νόημα, «θα το βρούμε και το 1 ευρώ που θα χρειαστεί έξτρα, αν κλείσουμε τους δρόμους ακόμη και το 1 ευρώ θα το βρούμε με δυσκολία».

«Δεν μπορείς να έρχεσαι στη συζήτηση με 9 θέματα και εάν δεν τα λύσεις και τα 9… πέθανες!» πρόσθεσε ο κ. Τσαυτάρης, τονίζοντας πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Κυβέρνηση «λειτουργούμε στις συνθήκες του εφικτού».

Ο κ. Τσαυτάρης δήλωσε πως έχουν ικανοποιηθεί τα περισσότερα αιτήματα τονίζοντας συγκεκριμένα:
• Επισπεύδεται η επιδότηση με 80 εκατ. του πετρελαίου κίνησης. Τα χρήματα θα δοθούν εντός του Φεβρουαρίου αντί για τον Ιούλιο που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.
• Οι κτηνοτρόφοι θα λάβουν 30 εκατ. οι κτηνοτρόφοι για την κάλυψη της αύξησης του κόστους που έχει προκύψει στις ζωοτροφές
• Οι βαμβακοκαλλιεργητές θα πάρουν 200 εκατ. μέσα στον Φεβρουάριο (πρόγραμμα συνδεδεμένης ενίσχυσης), με την προϋπόθεση πως έχουν καλλιέργεια.

Ο αγροσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε πως οι αγρότες δεν πρόκειται να κλείσουν τους δρόμους, τονίζοντας, όμως, πως θα παραμείνουν στους δρόμους μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου