Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Κεδίκογλου: Μέσω ΔΕΗ και φέτος το χαράτσι αλλά αισθητά χαμηλότερο

- Πυρετός συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου - Τελεσίγραφο της τρόικας: Να έχετε έτοιμα τα μέτρα!
- Νεα σύσκεψη αυτή την ώρα υπό τον Αντώνη Σαμαρά
- Η τρόικα ζητεί 26.000 απολύσεις στο Δημόσιο




Την ώρα που οι συσκέψεις δίνουν και παίρνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και ο υπουργός Οικονομικών το μεσημέρι όταν ρωτήθηκε για το χαράτσι είπε ότι όλα είναι ανοικτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φαίνεται ότι είχε ήδη την απάντηση.


Όταν ρωτήθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε ότι...
θα εισπράττεται μεσω της ΔΕΗ και το 2013.

«Για τη χρήση του 2013 το χαράτσι θα είναι αισθητά χαμηλότερο, ο τρόπος είσπραξης θα είναι μάλλον ο ίδιος» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον Alpha989.

«Η δέσμευσή μας ήταν ότι θα είναι αισθητά χαμηλότερο το χαράτσι για το 2013, ο τρόπος είσπραξης μάλλον θα είναι ο ίδιος. Το σημαντικό είναι πόσο πληρώνεις και όχι το πώς πληρώνεις» παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων είπε: «Όχι, δεν μας ανησυχεί η πιθανότητα νέων μέτρων, δεν θα υπάρξουν. Θα βαθμολογηθούμε θετικά στον έλεγχο των προόδων και στους στόχους μας για την ανάκαμψη της οικονομίας»

Εντωμεταξύ, μετά την πρωινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και με την συμμετοχή του υπουργού Οικονομικων και του διοικητή της ΤτΕ, αυτή την ώρα γίνεται νεα σύσκεψη.

Η νεα ημερομηνία σταθμός θεωρείται η 12η Απριλίου όταν στο Eurogroup που έχει ορισθεί θα κριθούν πολλά για την εκταμίευση των δόσεων.

Με τις εκτιμήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας η "μαύρη τρύπα" στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, την οποία ο κ. Στουρνάρας πάντως διέψευσε σήμερα, φτάνει το 1 δισ. ευρώ.

Τι σημαίνει αυτό; Νεα μέτρα!

Η τρόικα θα φτάσει στην Αθήνα στις 4 Απριλίου και από την επίσκεψη αυτή θα κριθούν πολλά.

Κυρίως όμως η δόση των 2,8 δισ.

Το κυβερνητικό επιτελείο πρέπει να έχει βρει λύσεις για τα εξής: Απολύσεις στο Δημόσιο και χαράτσι. Ειδικά για το πρώτο, η τρόικα απαιτεί 26.000 απολύσεις ενώ το θέμα της κινητικότητας και της αξιολόγησης είναι στον αέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου