Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ο Μανιτάκης παρέδωσε το φάκελο στην τρόικα

Ο Μανιτάκης παρέδωσε το φάκελο στην τρόικα 

Το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των 25.000 υπαλλήλων

Στα χέρια των δανειστών βρίσκεται πλήρης φάκελος με ποσοτικούς στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για το πρώτο κύμα των 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου που πρόκειται να βγουν σε διαθεσιμότητα μετά τον Ιούνιο και σε συνέχεια να μετακινηθούν σε κενές θέσεις άλλων υπηρεσιών.

Στο φάκελο, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, περιέχονται...
και οι σχεδιασμοί του υπουργείου για το πώς και από που θα προέλθει και το δεύτερο κύμα μετακινήσεων άλλων 12.500 χιλιάδων υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα τον Δεκέμβριο.

Το πρώτο κύμα των 12.500 υπαλλήλων θα προέρχεται κατά βάση από τη δεξαμενή του πλεονάζοντος προσωπικού που προκύπτει με βάση τα νέα οργανογράμματα στις κεντρικές κει περιφερειακές υπηρεσίες αλλά και από φορείς των υπουργείων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΟΤΑ.

Ήδη ξεκίνησε πιλοτικά και αναμένονται σύντομα οι προτάσεις για τα νέα οργανογράμματα στον ΕΟΦ, στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Επιδίωξη σύμφωνα με τον προτεινόμενο στην τρόικα σχεδιασμό του υπουργείου είναι να έχει συγκεντρωθεί έως τον Ιούνιο ο ικανός αριθμός των 12.500 υπαλλήλων που θα οδηγηθεί από τον Ιούλιο σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια μέσω της κινητικότητας σε κενές πλην όμως απαραίτητες θέσεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Το πλεονάζον προσωπικό των 2.200 υπαλλήλων που προκύπτει από τα νέα οργανογράμματα σε 16 υπουργεία και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης αναλογεί σε αντίστοιχες καταργούμενες οργανικές θέσεις.

Οι 2.200 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα αποτελούν μέρος των 12.500 υπαλλήλων δεν θα είναι μόνον αυτή τη φορά υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και διοικητικοί, όπως συνέβη με τους 1.950 που μετακινήθηκαν πρόσφατα, αλλά θα είναι υπάλληλοι όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και ειδικοτήτων.

Ανάλογη πρακτική με τη σύνταξη νέων οργανογραμμάτων θα ισχύσει και για εκατοντάδες φορείς υπουργείων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Προσδοκώμενος στόχος είναι οι υπεράριθμοι με τα νέα οργανογράμματα στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα να ξεπερνούν τους 10.000, έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο μνημονιακός στόχος των 12.500 που θα αποτελέσει το πρώτο κύμα διαθεσίμων.

Οι θέσεις στις οποίες θα μετακινηθούν οι 12.500 υπάλληλοι που θα υπαχθούν σε διαθεσιμότητα θα βρίσκονται σε υπηρεσίες οι οποίες για αρκετούς από αυτούς θα στεγάζονται σε γειτονικούς δήμους ή νομούς από τις υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούν σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου