Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Απολύσεις 12.500 υπάλληλων μέχρι τον Ιούλιο - Δείτε τη λίστα με τους 229 επίορκους

- Στα χέρια του Μανιτάκη η λίστα με 229 επίορκους 
- Κάποιοι διώκονται ακόμη και για ασέλγεια σε ανήλικα παιδιά
- Πειθαρχικά συμβούλια με διαδικασίες εξπρές
- "Φεύγουν" 206.000 ερωτηματολόγια προς υπαλλήλους υπουργείων και οργανισμών
- Από τα ερωτηματολόγια θα προκύψουν οι 12.500 πλεονάζοντες υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα

Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αύριο, Κυριακή, στη Βουλή, ανάβει ουσιαστικά το πράσινο φως για τις...
απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, αύριο αναμένεται β]να ανακοινωθεί και η λίστα με τους φορείς του Δημοσίου που καταργούνται και οι εργαζόμενοι των οποίων θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο.

Την ίδια ώρα επισπεύδονται οι διαδικασίες των πειθαρχικών συμβουλίων για τις απολύσεις των επίορκων υπαλλήλων. Σύμφωνα με την εφημερίδα το "ΕΘΝΟΣ", αυτήν την περίοδο εκκρεμούν περίπου 2.000 υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων και από τις οποίες μέχρι τον Ιούνιο αναμένται να έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις για περισσότερες από 400 υποθέσεις που αφορούν σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα. Σημειώνεται επίσης ότι τα νέα πειθαρχικά όργανα αποτελούνται πλέον από δικαστικούς λειτουργούς και προβλέπεται ότι η εκδίκαση των υποθέσεων θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε 2 μήνες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, παρέδωσε στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη μία λίστα με 229 υπαλλήλους οι οποίοι διώκονται ποινικά για βαριά κακουργήματα. Μάλιστα κάποιοι που βρίσκονται στη "μαύρη" λίστα διώκονται ακόμη και για ασέλγεια σε ανήλικα και δεν έχουν υποστεί την παραμικρή πειθαρχική δίωξη. Ιιδιαίτερα προκλητικό είναι το γεγονός ότι όλοι συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά από το ελληνικό Δημόσιο ενώ αναμένεται να καθίσουν στα εδώλια των Κακουργιοδικείων της χώρας.

Τη λίστα δημοσίευσε η εφημερίδα "Παραπολιτικά" και περιλαμβάνει τους φορείς όπου εργαζάζονται και το ποινικό αδίκημα που έχουν διαπράξει.







Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει και η αποστολή 206.000 ερωτηματολογίων σε υπαλλήλους υπουργείων και φορέων της κεντρικής διοίκησης προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την καταγραφή των ικανοτήτων του προσωπικού στο Δημόσιο. Μετά τη συλλογή των ερωτηματολογίων στα οποία θα περιγράφονται οι θέσεις εργασίας και τα καθήκοντα των υπαλλήλων, θα εφαρμοστούν τα σχέδια στελέχωσης των οργανισμών απ' όπου θα προκύψουν και οι απολύσεις 12.500 υπαλλήλων οι οποίοι και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου