Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

"Καταπέλτης" για τρεις ο εισαγγελέας στην υπόθεση της συμμορίας των "Locos c" στη Χίο

-Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

"Καταπέλτης" για τρεις κατηγορούμενους της υπόθεσης των "Locos c", που εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που συνεδριάζει στη Χίο, ήταν ο Εισαγγελέας σήμερα κατά την ανακοίνωση των κατηγοριών των εμπλεκόμενων στην υπόθεση, σε μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα και κράτησε 11 ώρες, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, το πιο επιβαρυντικό κατηγορητήριο είναι για τους...
Κουτουμάνο, Κοτατή και Ντούσκο, τους οποίους κατηγόρησε για διάθεση ναρκωτικών, κατ' επάγγελμα, που επισύρει ποινή φυλάκισης, από 10 έως 20 χρόνια.

Η πλειοψηφία κατηγορείται για 
κατ' εξακολούθηση διάθεση ναρκωτικών

Η πλειοψηφία θα αντιμετωπίσει την κατηγορία της κατ' εξακολούθηση, διάθεση ναρκωτικών. Σ΄ αυτήν  την κατηγορία εντάσσονται όσοι έκαναν διάθεση απαγορευμένων ουσιών, όχι με σκοπό το κέρδος, αλλά την εξασφάλιση της δόσης τους. Για αυτό προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως
10 χρόνια.

Τέλος, ελάχιστοι είναι οι κατηγορούμενοι που πρόκειται να απαλλαχθούν από κάθε  κατηγορία, γιατί δεν προκύπτουν σε βάρος τους επιβαρυντικά στοιχεία.


Όσον αφορά τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), δεν φαίνεται να στοιχειοθετείται, τουλάχιστον για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων, αφού δεν υπάρχουν αποδείξεις για κοινό ταμείο. Αντίθετα, έχουν στοιχεία, ότι καθένας ότι έκανε το έκανε για λογαριασμό του, για να εξασφαλίσει τη δική του δόση.  

Σύμφωνα, με τα όσα προκύπτουν από την ακροαματική διαδικασία των επτά ημερών, μέχρι και σήμερα, οι ποινές που θα ανακοινωθούν αύριο Τρίτη 30/4, από το δικαστήριο, αναμένεται να είναι στην πλειοψηφία τους, με τριετή αναστολή, ενώ για τα αρχηγικά στελέχη της υπόθεση, φυλάκιση, έως και 20.

Αφού ο Εισαγγελέας ανακοίνωσε τις κατηγορίες για καθένα από τους εμπλεκόμενους, άρχισαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων. Οι περισσότεροι αναφέρθηκαν στον κοινωνικό περίγυρο των ατόμων, αυτών, δηλαδή στην έλλειψη της οικογενειακής θαλπωρής.

Μας κώλυσε στο τοίχο
Οι δικηγόροι των τριών βασικών κατηγορουμένων, Τσοβόλας, Φίλιας και Μαντάς, αντέδρασαν στην πρόταση του Εισαγγελέα για τις κατηγορίες των πελατών τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά τη φράση: "Εμάς ο κ. Εισαγγελέας, μας κώλυσε στον τοίχο".

Επίσης, ο κ. Φίλιας, δικηγόρος του Κοτατή, τόνισε ότι για να θεωρηθεί ότι κάποιος κάνει εμπόριο ναρκωτικών,  πρέπει να έχει κέρδος πάνω από 75.000 ευρώ. Από τα ποσά που έχουν καταγραφεί για τον Κοτατή, φένεται να έχει συνολικά εισπράξει 22.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 4.000 ευρώ ήταν το κέρδος, το οποίο μάλιστα το έδινε για να παίρνει τη δική του δόση.

Η αυριανή συνεδρίαση θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι, αφού το πρωί θα γίνει σύσκεψη για τις ποινές. Ο Εισαγγελέας, στην αρχή της διαδικασίας θα εισηγηθεί τις ποινές, για κάθε κατηγορούμενο, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και στη συνέχεια το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου