Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Η κυβέρνηση σχεδιάζει μαζικές απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ένα μεγάλο ποσοστό από τις συνολικά 4.000 απολύσεις και 25.000 διαθεσιμότητες θα προέλθει από το προσωπικό των ΟΤΑ, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. 

Γι' αυτό και ζητήθηκε από τους ΟΤΑ να προχωρήσουν σε απογραφή «εξπρές» των Νομικών τους Προσώπων έως τις 31 Μαΐου.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει ότι...
η τρικομματική κυβέρνηση σχεδιάζει με τα νέα οργανογράμματα και τις καταργήσεις Νομικών Προσώπων να εμφανίσει χιλιάδες εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πλεονάζον προσωπικό, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαλύεται, το κοινωνικό κράτος αποδομείται, οι αιρετοί απαξιώνονται και μετατρέπονται σε διαχειριστές ανείπωτης μιζέριας χωρίς δυνατότητα παρέμβασης, ούτε καν άποψης» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Τόσο στο πρόσφατο ΔΣ της ΚΕΔΕ, όσο και στο πρόσφατο συνέδριο της ΠΕΔΑ, οι αιρετοί -με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνη- δήλωσαν ότι έχουν υπάρξει διαβεβαιώσεις από το υπ. Εσωτερικών πως τα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ δεν θα συμπεριληφθούν στο επερχόμενο κύμα συγχωνεύσεων ή καταργήσεων τον Ιούνιο. Όμως -σημείωσαν- δεν έχουν υπάρξει ανάλογες διαβεβαιώσεις και για τον Σεπτέμβριο, οπότε και αναμένεται το επόμενο κύμα συγχωνεύσεων ή καταργήσεων.

Σε ό,τι αφορά τη μορφή των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου ειδικά, ο κ. Ασκούνης στο πρόσφατο συνέδριο της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) είπε ότι τα ΝΠΙΔ των ΟΤΑ είναι μονομετοχικές ή κοινωφελείς επιχειρήσεις, που αυτοχρηματοδούνται (στην περίπτωση των μονομετοχικών) ή χρηματοδοτούνται από τους δήμους (στην περίπτωση των κοινωφελών).

Σημειώνεται τέλος, ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΔΕ, από την εφαρμογή του Καλλικράτη μέχρι σήμερα, τα ΝΠΔΔ στους δήμους από 4.300 έχουν συγχωνευθεί σε 520, δηλ. έχουν μειωθεί κατά 88% και τα ΝΠΙΔ, από 1.350 έχουν μειωθεί σε 492, σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 64%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου