Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Οι Τούρκοι προκαλούν και παριστάνουν τα θύματα

Ενώ με δυο απανωτές προκλήσεις - μια αεροπορική και μια ναυτική - έχουν συνδυάσει την άσκηση «Θαλασσόλυκος-2013» στο Αιγαίο οι Τούρκοι μας ...ζητάνε από πάνω και τα ρέστα, ισχυριζόμενοι προκλητικά ότι τους ...παρενοχλούμε με μαχητικά αεροσκάφη!

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Cumhuriyet με τίτλο: «Ζεστάθηκαν τα νερά στο Αιγαίο» και τον υπέρτιτλο «Άρχισε η άσκηση Θαλασσόλυκος», γράφει ότι...
συνεχίζεται στο Αιγαίο η άσκηση «Θαλασσόλυκος-2013» ( Ντενιζ Γκουρντού) υπό την ηγεσία του Αρχηγού του Στόλου, αντιναύαρχου, Μπουλέντ Μπαστόνογλου.

Στην άσκηση- που έχει αρχίσει εδώ και μέρες, όπως έγραψε το ΟnAlert- συμμετέχουν ο τουρκικός στόλος και αεροπορικές δυνάμεις. Τα πλοία που λαμβάνουν μέρος στην άσκηση απέπλευσαν από τα λιμάνια Γκιολτζουκ, Φώκαιας και Άκσαζ στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της άσκησης, γράφει η εφημερίδα,  γίνεται εκπαίδευση με την συνεργασία των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων και πραγματοποιούνται πραγματικά πυρά. Τα ιδαιτερα πολλά πολεμικά πλοία που συμμετέχουν επρόκειτο να πραγματοποιήσουν σήμερα Κυριακή επισκέψεις στους λιμένες Σμύρνης, Φώκαιας, Τσεσμέ, Κουσάντασι, Αλικαρνασσού και Άκσαζ. Η άσκηση σχεδιάζεται να ολοκληρωθείς στις 3 Ιουνίου

 Κατά την εφημερίδα.τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη που λαμβάνουν μέρος στην άσκηση βρίσκονται υπό την ...παρενόχληση των ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών. Τα τουρκικά αεροσκάφη που λαμβάνουν μέρος στην άσκηση η οποία άρχισε στις 20 Μαΐου, από τις 21 Μαΐου μέχρι σήμερα η εφημερίδα υποστηρίζει, διαστρέφοντας την πραγματικότητα, ότι  έρχονται αντιμέτωπα πάνω από τα διεθνή χωρικά ύδατα του Αιγαίου με τα ελληνικά αεροσκάφη. Σε μία από τις περιπτώσεις, γράφει,  ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος ''κλείδωσε'’ στο ραντάρ που κατευθύνει τα πυραυλικά του συστήματα το τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος.

Η διαστρέβλωση του Διεθνούς Δικαίου 

 Βεβαίως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν οι πηγές της τουρκικής εφημερίδας : Από τότε που άρχισε τις προκλήσεις η Τουρκία στο Αιγαίο αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία και τα ελληνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις στο Αιγαίο και στο FIR Aθήνας, εμφανίζει την διαδικασία αναγνώρισης και αναχαίτισης που είναι υποχρεωμένα τα ελληνικά αεροσκάφη να κάνουν τόσο σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου είτε σε παραβάσεις των κανόνων , ως ...παρενοχλήσεις των δικών της αεροσκαφών! Το ίδιο είχαν κάι και τις προάλλες για πτησεις ελληνικών ελικοπτέρων σε επιχείρηση Ερευνας και Διάσωσης (SAR) στην περιοχή Φαρμακονησίου - Αγαθονησίου.

Να θυμίσουμε ότι τις προάλλες δυο τουρκικά φωτογραφικά - κατασκοπευτικά  Φάντομ  RF-4 πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι συνοδευόμενα από δύο F-16 , ενώ σήμερα Κυριακή μια τουρκική πυραυλάκατος έφθασε μέχρι την Τζιά στο πλαίσιο προκλητικού πλου από την Σμύρνη και πάλι πίσω...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου