Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Δεν έγινε δεκτή η αίτηση εξυγίανσης της ΝΕΛ

Δεν έγινε δεκτή η αίτηση εξυγίανσης της ΝΕΛΗ εταιρεία την είχε υποβάλει στο Πρωτοδικείο της Μυτιλήνης

Δεν έγινε τελικά δεκτή η αίτηση εξυγίανσης που είχε υποβάλει στις 05/10/2012 η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) στο Πρωτοδικείο της Μυτιλήνης.

Η εταιρεία που είχε καταθέσει εδώ και καιρό σχέδιο εξυγίανσης, ύστερα από συμφωνία με τους πιστωτές της, με...
απεμπλοκή από το μεγαλύτερο μέρος των χρεών της, θα ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης και θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό του δικαστηρίου στηρίχθηκε στο γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος από την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, η ΝΕΛ να μην μπορεί να καλύψει ασφαλιστικές της υποχρεώσεις προς το ΝΑΤ αλλά και προς τρίτους.

Πάντως, οι συνήγοροι της εταιρείας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι η ΝΕΛ είχε καταθέσει σχετικές βεβαιώσεις προς το δικαστήριο, στις οποίες προκύπτει ότι η εταιρεία δεν έχει καμία οφειλή προς το ΝΑΤ αλλά και προς τρίτους.

«Ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό ότι η αίτηση εξυγίανσης της που είχε υποβάλει η εταιρεία σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 106 επ. Ν.3588/2007 που συζητήθηκε στις 05 Οκτωβρίου 2012, πρωτόδικα δεν έγινε δεκτή» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΕΛ και προστίθεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο στη σχετική δικαστική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου