Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Από Δευτέρα σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές – Πώς θα γίνει η κινητικότητα των εκπαιδευτικών

- Μέχρι τις 10 Αυγούστου η λίστα με τις μετακινήσεις
- Έξτρα μοριοδότηση για καθηγητές με μεταπτυχιακό
- Ποια είναι τα κριτήρια για τις 8.000 μετατάξεις

Μέσα στον Ιούλιο ξεκινά το σχέδιο για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών ενώ η τελική λίστα με τα ονόματα αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Οι αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούν...
περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς και σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, από τη Δευτέρα τίθενται σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών)

Άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.

Όπως γράφει η εφημερίδα, μόλις γίνει γνωστός ο αριθμός των υποχρεωτικών μετατάξεων και των αναγκών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να μεταταχθούν θα καταθέσουν αιτήσεις. Αμέσως μετά θα συνταχθεί αξιολογικός πίνακας καταταξης με βάση τα εξής κριτήρια:
-συνολική προϋπηρεσία
-οικογενειακοί λόγοι
-συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν
-κατοχή επιπλέον πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού

Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ ή μεταπτυχιακό ή διδακτορικό θα έχουν πριμοδότηση στα μόρια που θα λάβουν προκειμένου να μεταταχθούν στην περιοχή που θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου