Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ήπειρος: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη για τον δραπέτη Κούπα - Οι εκτιμήσεις για το σχέδιό του...

Αστυνομικοί στα μπλόκα για τον εντοπισμό του Κούπα
Εν τω μεταξύ, η μεθοδολογία του Κόλα - που έγινε γνωστή όταν είχε συλληφθεί με τον αδερφό του, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα - για τα όπλα, βάζει σε σκέψεις την αστυνομία...

Όσο περνουν οι μέρες, ο Ιλίρ Κούπα εξαντλείται όλο και περισσότερο. Χωρίς φαγητό και αλεξίσαφιρο γιλεκό, με ένα καλάσνικοφ στα χέρια, προσπαθεί να ξεφύγει από την...
αστυνομία που έχει στήσει μπλόκα παντού και του έχει αποκλείσει τον δρόμο για την Αλβανία.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν αδύνατη τη διαφυγή του Κούπα, αλλά εκτιμούν ότι ο δραπέτης είναι πολύ πιθανό να έχει κινηθεί για το κρησφύγετο που έμενε με τον Κόλα, πριν την συμπλοκή της περασμένης Κυριακής. Αν αυτό συμβεί ο Ιλίρ Κούπα θα μπορέσει να προμηθευτεί φαγητό και να σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις του.

Εξαντλημένος αλλά οπλισμένος ο Ιλίρ Κούπα
Γι΄αυτό στην αστυνομία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο κινητό του Κόλα, που βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι κλήσεις και οι συνομιλίες του νεκρού δραπέτη είναι πολύ πιθανό να ''δείξουν'' το κρησφύγετο αλλά και τους συνεργούς των δραπετών όλες αυτές τις μέρες. Όλα αυτά την ώρα που το λιμενικό συνδράμει στις έρευνες με βατραχανθρώπους και ελικόπτερο, «χτενίζοντας» την περιοχή μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.
Ο Ιλίρ Κούπα - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Ο Ιλίρ Κούπα - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Το μυστήριο με τα όπλα των Αλβανών δραπετών
Εκτός από τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα, η αστυνομία προσπαθεί να διαλευκάνει και το μυστήριο με τα καλάσνικοφ των αδίστακτων δραπετών. Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων, επιβεβαίωσαν τους φόβους της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα όπλα τους. Όπως διαπιστώθηκε το όπλο του Κόλα δεν ήταν αυτό που σκότωσε την άτυχη Κατερίνα στα Ίσθμια και τον αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο στο Δίστομο.

Οι αστυνομικοί προβληματίζονται ιδιαίτερα, αφού τις προηγούμενες μέρες πίστευαν πως όταν έπιαναν τον Κόλα θα έπεφτε στα χέρια τους και το όπλο που προκάλεσε τον θάνατο στα δύο θύματα. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σκέφτονται ότι μπορεί το καλάσνικοφ που ψάχνουν να βρίσκεται στα χέρια του Κούπα αλλά δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να το έκρυψε ο Κόλα σε κάποιο δύσβατο σημείο στις περιοχές που πέρασε...
Ο νεκρός δραπέτης Κόλα - ΦΩΤΟ από onairnews
Ο νεκρός δραπέτης Κόλα - ΦΩΤΟ από onairnews
Εικόνα λίγο μετά τη μεγάλη μάχη - ΦΩΤΟ από epiruspost
Εικόνα λίγο μετά τη μεγάλη μάχη - ΦΩΤΟ από epiruspost
Άλλωστε ο ίδιος είχε αποκαλύψει παλιότερα στους αστυνομικούς ότι έκρυβε όπλα σε διάφορα σημεία, για να τα χρησιμοποιεί. Συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2007, όταν είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον αδερφό του για ναρκωτικά, αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι είχε κρύψει 2 πολεμικά καλάσνικοφ στο Σέιχ Σου.

Ανάλογες αποκαλύψεις είχε κάνει και μετά την αιματηρή συμπλοκή στο Βύρωνα, όταν είχαν βρεθεί 2 καλάσνικοφ, γεμιστήρες και σφαίρες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αδερφός του Μάριαν Κόλα, μετά την αποφυλάκισή του, το 2007, ζει και εργάζεται νόμιμα στην Ελλάδα, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για συνεργασία με τον επικεφαλής των δραπετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου