Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Νεκρός λαθρομετανάστης περισυνελέγη στις Οινούσσες

-Καλά στην υγεία τους οι υπόλοιποι 46 λαθρομετανάστες που περισυνέλεξε τα ξημερώματα περιπολικό του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά των Οινουσσών

Νεκρός είναι ένας εκ των 47 λαθρομεταναστών, τους οποίους περισυνέλεξε τα ξημερώματα περιπολικό του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά των Οινουσσών.

Ο άτυχος λαθρομετανάστης επέβαινε σε...
σκάφος μαζί με άλλους 46 αλλοδαπούς (44 άντρες και δύο γυναίκες) που επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα. Ξαφνικά έπεσαν στη θάλασσα και τους περισυνέλεξε σκάφος του Λιμενικού που έφτασε στο σημείο.

Οι υπόλοιποι 46 αποβιβάστηκαν ασφαλώς στο λιμένα της Χίου και είναι καλά στην υγεία τους.

Δήλωση-πρόταση για πάταξη της λαθρομετανάστευσης 
από τον βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλο
Σχετικά με τον θάνατο τπυ λάθρομετανάστη, ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος για θέματα Ναυτιλίας, Κώστας Τριαντάφυλλος, έκανε την εξής δήλωση:

Ένας ακόμα νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του, προσπαθώντας για ένα καλύτερο μέλλον, λόγω της εγκληματικής ευθύνης των παράνομων διακινητών. Προστίθεται, έτσι, ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα του θανάτου από τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο.

Εκφράζουμε οδύνη και αποτροπιασμό για το γεγονός αυτό. Παραλλήλως, συγχαίρουμε το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή, που με την επέμβαση του έσωσε τη ζωή 46 άλλων αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και δύο γυναικών, που βρέθηκαν στη θάλασσα.

Επαναφέρουμε την πρόταση, οι δυνάμεις της FRONTEX, σε συνεργασία με τις τουρκικές Αρχές, να επιχειρούν στις ακτές της Τουρκίας και όχι στα ύδατα μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να αποτρέπονται από την εκκίνηση τους τα θανατηφόρα ταξίδια των παράνομων διακινητών ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου