Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 2013!


Περίπου στις 10 το πρωί θα τελειώσει η αγωνία για χιλιάδες μαθητές και τους γονείς τους καθώς θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Όλες οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.000 μόρια.

Η μεγαλύτερη «βουτιά» αναμένεται στις σχολές...
του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου (θετικές και τεχνολογικές επιστήμες αντίστοιχα) ενώ πτώση αναμένεται και στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας) όπου δεν αποκλείεται η Ιατρική Σχολή να πέσει ακόμη και κάτω από τα 19.000 μόρια.
Μικρή μείωση θα σημειωθεί στις βάσεις εισαγωγής στα Παιδαγωγικά τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ στα τμήματα της επαρχίας δεν αναμένεται μεταβολή. Μικρή θα είναι και η πτώση στα τμήματα φιλολογίας
Πτώση, αλλά σαφώς μικρότερη, αναμένεται και στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου (θεωρητικές επιστήμες).

Σε δεκάδες τμήματα υψηλής και μεσαίας ζήτησης, ακόμη και σε αυτά που βρίσκονται στα αστικά κέντρα αναμένεται βουτιά των βάσεων, ενώ στις στρατιωτικές σχολές αναμένεται άνοδος, εξαιτίας της μείωσης των θέσεων εισαγωγής.

Οι φυσικομαθητικές σχολές και τμήματα μαθηματικών αναμένεται να σημειώσουν πτώση 400-500 μόρια. 500-600 μόρια λιγότερα θα χρειαστούν για εισαγωγή στις πολυτεχνικές σχολές.

Η βάση εισαγωγής στη σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ θα κυμανθεί από 21.200 έως 21.400 ενώ πέρυσι ήταν 21.699. Στην περιφέρεια, η πτώση θα φτάσει και τα 600 μόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου