Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ο πανικός του άξεστου μισόγυμνου σερβιτόρου της παραλίας της Χίου


Για τον επικείμενο έλεγχο του ΣΔΟΕ

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Οι νεοέλληνες δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο θέμα της φοροδιαφυγής, όχι το υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει διήμερα λουκέτα, στις επιχειρήσεις που εντοπίζει, μετά από έλεγχο, το ΣΔΟΕ, να παρανομούν (μην κόβοντας αποδείξεις),  αλλά ακόμα και ετήσια.

Δυστυχώς, γίναμε αυτόπτες μάρτυρες σε παραλία της Χίου, (δεν την κατονομάζουμε γιατί το φαινόμενο αυτό, δεν είναι μεμονομένο), το μεσημέρι της Κυριακής, 25 Αυγούστου, για το πως σκέφτονται και ενεργούν οι επιχειρηματίες της ξαπλώστρας.

Σε οργανωμένη παραλία του νησιού της μαστίχας, που περιλαμβάνει...
το γνωστό τρίπτυχο, ομπρέλα, ξαπλώστρα, μπαράκι, την απόλυτη ηρεμία "σπάει", ο πανικός του άξεστου μισόγυμνου σερβιτόρου.

Ήταν η τελευταία Κυριακή του Αυγούστου, που τυπικά, τουλάχιστον, τελειώνει το καλοκαίρι. Στον επιχειρηματία, φτάνει, άγνωστο πως, η πληροφορία, ότι το ΣΔΟΕ, σε λίγο θα βρίσκεται στην παραλία για έλεγχο στις επιχειρήσεις.

Ο  σερβιτόρος της παραλίας, αφού ειδοποιείται σχετικά, παίρνει "αμπάριζα" τα ...τραπεζάκια του και κολάει με ταχύτητα φωτός, αποδείξεις, για τα προϊόντα που έχει σερβίρει.

Σε ερώτηση μας: "Γιατί αυτός ο πανικός;", λαμβάνουμε την απάντηση: "Έρχεται το ΣΔΟΕ". 

Παράλληλα, φωνάζει στο επιτελείο της επιχείρησης από την παραλία, και ενώ γυρίζει ανάμεσα στις ομπρέλες, δίχως ίχνος ντροπής, συνεχίζοντας τον προσωπικό του έλεγχο: "Γρήγορα, θέλω μια απόδειξη για δύο νερά".

Η Ελλάδα ...βούλιαξε, όμως κάποιοι δε λένε να νοικοκυρευτούν. Όχι μόνο δε λειτουργούν στο πλαίσιο του νόμου, αλλά απροκάλυπτα, προσπαθούν να καλύψουν τις ανομίες τους, ώστε αν τελικά κάνει έλεγχο το ΣΔΟΕ και στη δική τους επιχείρηση να εισπράξουν και τα εύσημα της δήθεν νομιμότητας.

Βέβαια, επειδή πάντα το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, θα θέσουμε το πλατωνικό ερώτημα: Πως ειδοποιήθηκε ο επιχειρηματίας ότι ενδέχεται να δεχθεί έλεγχο από το ΣΔΟΕ;...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου