Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Υφυπουργός Παιδείας: “Διαθεσιμότητα τέλος για τους εκπαιδευτικούς”

Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει, τόνισε ο ο υφυπουργός Παιδείας και Κωνσταντίνος Γκιουλέκας μιλώντας στο ΑΠΕ, λέγοντας εν μέσω αντιδράσεων αλλά και ενόψει αποφάσεων των καθηγητών για κινητοποιήσεις διαρκείας ότι η διαθεσιμότητα δεν αφορά στους εκπαιδευτικούς.

Μετά τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε άλλα σχολεία, αλλά ακόμη και σε τομείς της Υγείας, φαίνεται με βάση τις δηλώσεις του υφυπουργού ότι...
το ζήτημα της διαθεσιμότητας δεν θα απασχολήσει στο μέλλον ξανά τους εκπαιδευτικούς.

“Όσον αφορά το θέμα της κινητικότητας, το κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, που συνεδρίασε από τις 23 Ιουλίου και μάλιστα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενέκρινε την πρόταση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κι έτσι ουδείς από τους 150.000 εκπαιδευτικούς πρόκειται από εδώ και στο εξής να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Αυτό είναι σαφέστατο. Το έχει πει σε όλους τους τόνους ο υπουργός Παιδείας και σας το βεβαιώνω και εγώ. Βεβαίως, από εκεί και πέρα η διαθεσιμότητα, οι μετατάξεις και οι μεταθέσεις ολοκληρώνουν μια ανακατανομή των εκπαιδευτικών και αμβλύνονται κάποιες παθογένειες που υπήρχαν” ανέφερε ο υφυπουργός και συμπλήρωσε ως προς το θέμα των απολύσεων : “το μέλημά μας είναι να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. Δεν έχουμε τέτοιο περιθώριο στην πατρίδα μας.”

Με τους καθηγητές ωστόσο να προειδοποιούν με λουκέτα και για έναν θερμό Σεπτέμβρη ο υφυπουργός έστειλε το μήνυμα πως τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν κανονικά και στην ώρα τους:
«Φροντίζουμε η νέα σχολική χρονιά να βρει όλα τα σχολεία πανέτοιμα, να λειτουργήσουν κανονικά από την πρώτη ημέρα και σε κάθε περίπτωση όλοι πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αυτοί που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πληρώσουν τα σπασμένα είναι τα ελληνόπουλα, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες, που σε λίγες ημέρες θα πάνε στα σχολεία τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου