Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

«Έχει αυξηθεί η εισροή παράνομων μεταναστών στα θαλάσσια σύνορα»

«Έχει αυξηθεί η εισροή παράνομων μεταναστών στα θαλάσσια σύνορα»Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τον βρετανό πρέσβη

«H πίεση της εισροής των παράνομων μεταναστών έχει αυξηθεί στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, ιδίως μετά τις ανακατατάξεις στα πολιτικά καθεστώτα των περιοχών της Μεσογείου και τη δημιουργία του φράκτη στον Έβρο» δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά από συνάντηση που είχε το Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα, John Kittmer, στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στην Ακτή Βασιλειάδη, προσθέτοντας ότι...
«Η Ευρώπη άργησε να αναλάβει πρωτοβουλίες».

Ο Βρετανός πρέσβης, συνεχάρη το υπουργείο Ναυτιλίας για τη συνεχή πρόοδο που καταγράφει η χώρα μας στον τομέα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, να δημιουργηθούν χώροι πρώτης υποδοχής των παράνομων μεταναστών, που θα εξασφαλίζουν το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ο Βρετανός διπλωμάτης ενημερώθηκε για το επίπεδο συνεργασίας της Ελληνικής Ακτοφυλακής με την αντίστοιχη τουρκική και, αναλυτικότερα, για τον τρόπο επικοινωνίας κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης περιστατικών στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης για το θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ζήτησε από τον κ. Kittmer, να υπάρξει ακόμη πιο στενή συνεργασία μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας, τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών του λιμενικού, καθιστά τη συνδρομή της Βρετανίας σε υλικοτεχνικά μέσα, εξαιρετικά πολύτιμη για την Ελλάδα.

Την Παρασκευή ο υπουργός Ναυτιλίας, αναμένεται να μεταβεί στη Μυτιλήνη, όπου θα έχει συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς του νησιού για διάφορα θέματα, με κυρίαρχο όλων, αυτό της παράνομης μετανάστευσης.

Ήδη στο νησί έχει δημιουργεί προσωρινός χώρος υποδοχής παράνομων μεταναστών, πριν την παραλαβή τους από την αστυνομία, η οποία έχει άλλωστε και την τελική ευθύνη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης, υπέγραψε πρόσφατα υπουργική απόφαση, που προβλέπει τη δημιουργία χώρων προσωρινής υποδοχής των παράνομων μεταναστών με λυόμενα και αντίσκηνα. Παράλληλα εξασφαλίζεται με αυτήν, η σίτιση των λαθρομεταναστών και η υγιεινή τους, αλλά και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που αναμένεται να ενταθεί, λόγω και των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αναμένεται να θέσει εκ νέου ο υπουργός στην ΕΕ, σε μια προσπάθεια να μπορέσει η χώρα μας να εξασφαλίσει υψηλότερη χρηματοδότηση για το θέμα αυτό.

Στο μεταξύ 34 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν το πρωί σε περιοχή νοτιοανατολικά της Χίου από δύναμη του λιμενικού σώματος. Μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου