Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Κίνητρα για επέκταση της χρήσης πιστωτικών καρτών από το ΥΠΟΙΚ

Κίνητρα για επέκταση της χρήσης πιστωτικών καρτών από το ΥΠΟΙΚΕξετάζεται έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος επί της αξίας των αγορών από το 2015

Τα κίνητρα συλλογής αποδείξεων και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής απασχόλησαν δίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνάντηση μετείχαν...
ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Μαυραγάνης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης και ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Στυλιανός Στασινόπουλος.

Στη συνάντηση εξετάσθηκε σε βάθος η θέσπιση κινήτρων για τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών κατά τις συναλλαγές των καταναλωτών. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να τριπλασιασθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος στην Ελλάδα, κάτι που σύμφωνα με έρευνες θα μπορούσε να μειώσει κατά 20% την φοροκλοπή στον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει την έγκριση της τρόικας, οι φορολογούμενοι που θα συναλλάσσονται με την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών θα απολαμβάνουν από το 2015 έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος ύψους 2%-3% επί της αξίας των αγορών τους.

Μια ακόμη πρόταση που εξετάζει το υπουργείο είναι το Δεκέμβριο κάθε έτους να ανακοινώνονται ποιες αποδείξεις θα αναγνωρίζονται ή όχι από την εφορία. Σε αυτήν τη μορφή το μέτρο θα προσφέρει έκπτωση φόρου μεγαλύτερη από το αντίστοιχο ποσοστό ΦΠΑ προκειμένου να έχει πραγματικό όφελος ο καταναλωτής να ζητήσει αποδείξεις. Ειδικότερα, τα ποσά των αποδείξεων από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους θα διπλασιάζονται και θα αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου