Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Το ζήτημα των ποιοτικών, τακτικών και οικονομικά προσιτών συγκοινωνιών στα νησιά

Έθεσε ο Κώστας Τριαντάφυλλος σε συνάντηση εργασίας σοσιαλιστών και δημοκρατικών ευρωβουλευτών, για τη νησιωτικότητα

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, η τριήμερη επίσκεψη-συνάντηση εργασίας σοσιαλιστών και δημοκρατικών ευρωβουλευτών, στη Ρόδο, τη Χάλκη και την Τήλο για τη νησιωτικότητα.

Στη συνάντηση αυτή προσκλήθηκε και συμμετείχε ο βουλευτής Χίου και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, Κώστας Τριαντάφυλλος.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν...
συσκέψεις με τους ευρωβουλευτές Γεώργιο Σταυρακάκη, Constanze Angela KREHL, Maria Perez IRIGOYEN, Mojca KLEVA KEKUS, τον Derek VAUGHAN, τον περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου, αντιπεριφερειάρχες, δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους Δωδεκανήσων, τον πρόεδρο του Δικτύου Μικρών Νησιών, τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, για τις αναγκαίες πολιτικές που θα στηρίζουν τη νησιωτικότητα, αλλά και τα χρηματοδοτικά προγράμματα που αφορούν τα μικρά νησιά.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος δίδει μεγάλη σημασία στη συνάντηση, και έγινε εκ μέρους του, μια λεπτομερής και εκτενής περιγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών στους πλέον αρμόδιους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών οργάνων.

Ο βουλευτής Χίου έθεσε επιτακτικά το θέμα των ποιοτικών, τακτικών και οικονομικά προσιτών συγκοινωνιών στα νησιά, το οποίο είναι συνυφασμένο με την ίδια την επιβίωση των κατοίκων των νησιών και αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για κάθε είδους αναπτυξιακή προοπτική σε αυτά.

Στο πλαίσιο της προοπτικής αυτής υπογράμμισε την τόνωση των τοπικών οικονομιών των νησιών στα οποία εφαρμόζεται το πρόγραμμα έκδοσης visa Schengen και την επιθυμία των νησιών αυτών να παγιοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία.

Εκτενώς έθεσε το θέμα της ανεργίας των νέων, το οποίο δεν αφορά μόνο τις νησιωτικές περιοχές, αλλά πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα ειδικά προγράμματα για τα νησιά στο νέο ΕΣΠΑ.

«Η νησιωτικότητα δεν πρέπει να είναι απλά και μόνο μια έννοια που αναφέρεται σε κείμενα και αποφάσεις. Είναι μια πραγματικότητα, είναι η καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που ζουν εργάζονται και δημιουργούν στα νησιά και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν, με αξιοπρέπεια και προοπτική.

Κοινωνική συνοχή υπάρχει, όταν οι εθνικές και πολύ περισσότερο οι ευρωπαϊκές πολιτικές συμβάλλουν θετικά στην κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική πρόοδο των πολιτών ακόμη και του πιο δυσπρόσιτου νησιού, στο πιο απομακρυσμένο σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, στο πλαίσιο των εργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου