Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ασθενής βροχές και νοτιάδες για τη Χίο σήμερα 26/11

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και καταιγίδες στα δυτικά, βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε σήμερα Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενούς χιονόπτωσης στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, αλλά στην Ήπειρο η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς, 16 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 15 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά μετά το απόγευμα ισχυροί 6 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα νοτιοδυτικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό ισχυροί 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχή προβλέπεται για την Χίο σήμερα Τρίτη 26/11, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
15 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχοπτώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικής βροχής στα βόρεια του νομού τις απογευματινές ώρες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στα νότια έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς με την ίδια ένταση και στο Σαρωνικό σε μέτριους 5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση τις μεσημεριανές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα και κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις δυτικές περιοχές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως τις βραδινές ώρες. Χιονιά στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (περίπου 500 με 700 μετρά).
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: βροχές και καταιγίδες. τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι έντονα στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από τα 1000 μετρά). από το απόγευμα και από τα βόρεια σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιονιά στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου