Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Προβλήματα απο την κακοκαιρία σε Κω, Κάλυμνο και Ρόδο

Προβλήματα απο την κακοκαιρία σε Κω, Κάλυμνο και ΡόδοΗ Κως και η Κάλυμνος βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα και από το μεσημέρι η καταιγίδα που πλήττει τα δύο νησιά έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με το radioproto πλυμμήρισαν όλοι οι κεντρικοι δρομοι στην πολη της Κω αλλά και ο επαρχιακος δρόμος του νησιού.
Το kosvoice μεταδίδει ότι πλημμύρισαν σπίτια στην Κω ενώ σε πολλά αυτοκίνητα προκλήθηκαν ζημιές από το χαλάζι.

Το kalymniansvoice αναφέρει ότι οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν...
τεράστιες καταστροφές σε Ψέριμο και Κάλυμνο.

Σπίτια πλημμύρισα, οι δρόμοι ποτάμια, μηχανάκια και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν ενώ η Ψέριμος που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς θα τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

H κακοκαιρία θα προσεγγίσει και άλλα νησιά όπως η Τήλος, η Σύμη κι έτσι απαιτείται η μέγιστη προσοχή από τους πολίτες, καθώς τα Δωδεκάνησα βρίσκονται στο μάτι του Κυκλώνα.

Τεράστια προβλήματα απο την κακοκαιρία 
σε Φαληράκι, Αφάντου και πόλη Ρόδου
Δεν λέει να κοπάσει η κακοκαιρία για το νησί της Ρόδου! Από τις 3 το μεσημέρι μέχρι αυτή την ώρα, άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί πάνω από το νησί μας, προκαλώντας έτσι σχετική αναστάτωση στους κατοίκους αλλά και στις αρμόδιες αρχές.

Μέχρι αυτή την ώρα, τα προβλήματα που καταγράφονται εστιάζονται στο γεγονός ότι πλημμύρισαν οι δρόμοι κυρίως στη Ρόδου Λίνδου και στη Ρόδου Καλλιθέας. Η κατάσταση πάντως χαρακτηρίζεται από τις αρμόδιες αρχές ότι βρίσκεται υπό έλεγχο.

Η Τροχαία έκλεισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στη Ρόδου Λίνδου λίγο μετά τον κόμβο Ασγούρου, ενώ κατολισθητικά φαινόμενα μικρής έκτασης παρουσιάστηκαν και στη Ρόδου Καλλιθέας.

Στην πόλη της Ρόδου οι δρόμοι είχαν γίνει λίμνες, ενώ λίγο μετά τις 7 η Τροχαία έκλεισε την έξοδο απο το ΜΗΔΕΙΑ προς Φανερωμένη για λόγους ασφαλείας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός για να προσφέρουν βοήθεια όπου χρειάζεται.

Λίγο μετά τις 18:30, τα προβλήματα με τη βροχή εστιάστηκαν κυρίως σε Αφάντου και Φαληράκι όπου τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ψέριμος
Στο νησί της Ψερίμου πάντως η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστια προβλήματα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο περιφερειακός Σύμβουλος Καλύμνου Κώστας Σταυλάς, (ο οποίος μετέβη από την Κάλυμνο επιτόπου με σκάφος), οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Η κακοκαιρία προκάλεσε τον τρόμο στις 30 περίπου οικογένειες που διαμένουν στο νησί Για το λόγο αυτό θα ζητηθεί να κηρυχθεί αύριο το νησί της Ψερίμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η βροχή στη Ψέριμο προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και σπίτια, ενώ στη θάλασσα κατέληξαν και τρία αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τον όγκο της βροχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου