Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία Άδωνι για τα φάρμακα! Τι θα κάνουν τα κόμματα

Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία Άδωνι για τα φάρμακα! Τι θα κάνουν τα κόμματαΣε τροπολογία …φαρμάκι για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται όπως φαίνεται η τροπολογία του Άδωνι Γεωργιάδη που μειώνει τιμές σε φάρμακα προκαλεί όμως αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα.

Με φόντο την έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζεται σήμερα στη βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την τροπολογία του Άδωνι Γεωργιάδη για τις τιμές των φαρμάκων.

Προηγήθηκαν...
αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο πλευρών για συμφέροντα γύρω από τις φαρμακοβιομηχανίες αλλά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να την αποσύρει για 10 μέρες για να γίνει διάλογος, διαφορετικά θα «εξυπηρετεί συμφέροντα».

Από την άλλη ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε την πρόθεσή του ακόμη και να πάει στην Κουμουνδουρου για να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τροπολογία για  «να διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα μεγάλο λάθος» όπως είπε.  
 
«Είμαι πρόθυμος να πάω στην Κουμουνδούρου, γιατί ίσως έχει πέσει θύμα κακών συμβουλών», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι «θα ψηφιστεί η τροπολογία και μετά από αυτό θα μπορεί ο πολίτης να αγοράζει σε τιμές Σαμαρά ή σε τιμές Τσίπρα».
 
Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει την τροπολογία ενώ η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει θετικά, καθώς εκτιμήθηκε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ένα βήμα για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων προς όφελος των πολιτών.
 
Το  ΚΚΕ από την πλευρά του θα ψηφίσει ΠΑΡΩΝ καθώς εκτιμά ότι: «Οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τα φάρμακα, όπως γίνεται συνολικά για τις δημόσιες παροχές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποσκοπούν στη μείωση της κρατικής-ασφαλιστικής δαπάνης, με αποτέλεσμα τις άγριες περικοπές και την αύξηση των πληρωμών από τις λαϊκές οικογένειες για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, νοσηλεία και θεραπείες».

Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου