Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

BMW: Στο μέλλον όλα τα μοντέλα της θα έχουν κάποιου είδους ηλεκτροκίνηση

BMW: Στο μέλλον όλα τα μοντέλα της θα έχουν κάποιου είδους ηλεκτροκίνησηΟι προδιαγραφές ρύπων γίνονται όλο και πιο αυστηρές για τα αυτοκίνητα και οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να βρίσκουν τρόπους για να τις μειώνουν.

Με την ευκαιρία παρουσίασης των BMW i3 και i8, ο Herbert Diess, μέλος του ΔΣ της εταιρίας, δήλωσε πως...
στο μέλλον όλα τα μοντέλα της BMW θα ενσωματώσουν με κάποιο τρόπο την ηλεκτροκίνηση, είτε ως υβριδικά είτε ως αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Το βάρος θα δοθεί στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη καταρχήν, καθώς στη γηραιά ήπειρο οι προδιαγραφές εκπομπής ρύπων είναι οι αυστηρότερες που ισχύουν παγκοσμίως.

Ο Herbert Diess δήλωσε σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό Autocar πως στόχος της εταιρείας, είναι μέχρι το 2020 ο μέσος όρος του CO2 που εκπέμπουν τα μοντέλα της να είναι στα 95 gr/km. Τόνισε επίσης πως ο μόνος τρόπος να το πετύχουν αυτό είναι να ενσωματώσουν όσο το δυνατό πιο "βαθιά" την ηλεκτροκίνηση στα αυτοκίνητά τους.

Ήδη, με το λανσάρισμα των i3 και i8 η βαυαρική εταιρία πέτυχε να μειώσει τον μέσο όρο των ρύπων, την ώρα που οι φήμες λένε πως μέσα στο 2015 η οικογένεια "i" θα αποκτήσει ένα ακόμη μέλος, το i5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου