Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΛ.ΑΣ έχει "δεμένο" τον πρόεδρο του Νοσοκομείου με βίντεο - Χαρακτήριζε τα λεφτά της μίζας "εισιτήρια" - Κατέρρευσε την ώρα της σύλληψης

- Μαζί με τον Χάρη Τομπούλογλου συνελήφθη και ένας 40χρονος άντρας που τον συνόδευε στο ραντεβού
- Αρχικά ο πρόεδρος του νοσοκομείου ζητούσε 30.000 ευρώ αλλά δέχθηκε τελικά να πάρει 25.000 ευρώ
- Την Τετάρτη θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο Χάρης Τομπούλογλου 

Σάλος και οργή έχει προκληθεί από την είδηση της σύλληψης του προέδρου του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ για να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του Νοσοκομείου μετά από διαγωνισμό.

Ο 54χρονος Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη σήμερα στην περιοχή του κέντρου από...
αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης εκβιαστών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μαζί με έναν 40χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι ο συνεργός του και εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία του προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας σύμφωνα με την οποία απαιτούσε τα χρήματα ο κ. Τομπούλογλου για να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία, κάτι που θα σήμαινε αυτομάτως πως η συγκεκριμένη εταιρεία για δύο χρόνια δεν θα μπορούσε να λάβει μέρος σε άλλο διαγωνισμό.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και είχαν γίνει δεκάδες συναντήσεις και επικοινωνίες την τελευταία εβδομάδα. Αρχικά ο πρόεδρος του νοσοκομείου ζητούσε 30.000 ευρώ ως μίζα αλλά τελικά δέχθηκε 25.000 ευρώ μιας και οι υπεύθυνοι της εταιρείας έκαναν "παζάρια" όπως τους είχε συμβουλεύσει η αστυνομία προκειμένου να γίνει πιο αληθοφανής η διαδικασία.

Μάλιστα, η αστυνομία έχει απόλυτα "δεμένο" τον πρόεδρο του Νοσοκομείου, καθώς υπάρχει άφθονο οπτικοακουστικό υλικό ακόμα και στο τελευταίο ραντεβού όπου έγινε η παράδοση των 25.000 ευρώ σε μία βαλίτσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Χάρης Τομπούλογλου λάμβανε κάποια μέτρα προστασίας σαν να είχε εξοικείωση με τέτοιους είδους ενέργειεες και μάλιστα χαρακτήριζε τα λεφτά της μίζας "εισιτήρια".

Μετά την ανταλλαγή της βαλίτσας, ο πρόεδρος του νοσοκομείου παρέδωσε τα χρήματα στον 40χρονο άντρα που τον συνόδευε και εν συνεχεία συνελήφθησαν και οι δύο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt ο Χάρης Τομπούλογλου την ώρα της σύλληψής του δεν άντεξε και κατέρρευσε.

Για όλη αυτή την κατάσταση φαίνεται πως ήταν από την αρχή ενημερωμένο το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο είχε δώσει εντολή να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια! 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάρης Τομπούλογλου είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και χρόνια πολιτευτής του κόμματος, το οποίο όμως μετά από τις σημερινές εξελίξεις τον διέγραψε!

Οπως δήλωσε ο δικηγόρος Αγαμέμνων Τάτσης ο οποίος εκπροσωπεί την εταιρεία που εκβίαζε ο Χάρης Τομπούλογλου " συνελήφθη σήμερα ο Διοικητής του Αγλαϊα Κυριακού για εκβίαση και δωροδοκία. Ο εντολέας μου, δηλαδή η εταιρεία Next Com Media, με διευθύνοντα σύμβουλο τον κύριο Κιτσαρά, είχε κερδίσει και είχε κατοχυρωθεί υπερ αυτής ένας διαγωνισμός προβολής του νοσοκομείου.

Ο κύριος Τομπούλογλου απαίτησε το ποσό των 30.000 ευρώ το οποίο μετά από υποδείξεις της αστυνομίας στο πλαίσιο μιας εικονικής διαπραγμάτευσης έγινε 25.000, προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία.

Εάν ο κ. Τομπούλογλου κήρυττε έκπτωτη την εταιρεία, δεν θα μπορούσε η εταιρεία να μετέχει σε διαγωνισμούς για 2 χρόνια

Σε συνενόηση με το τμήμα εκβιαστών της ΕΛΑΣ στο οποίο αξίζουν συγχαρητήρια εδώ και περίπου 20 μέρες οργανώθηκε μια επιχείρηση παρακολούθησης. Σήμερα προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα και συνελήφθη ο επίορκος αυτός κρατικός λειτουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου