Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Στο ίδιο κελί με 8 Σομαλούς ο Φιλιππίδης

Στο ίδιο κελί με 8 Σομαλούς ο ΦιλιππίδηςΗ πλευρά της υπεράσπισης έχει ήδη ζητήσει τη μετάθεσή του

Μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο νοτιοδυτικά της Κωνσταντινούπολης και στο δρόμο προς Σμύρνη βρίσκονται οι φυλακές του Μαλτεπέ, όπου κρατείται ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης.

Όσοι επισκέπτονται το εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα, ομολογούν ότι..
από τον τρόπο κατασκευής μέχρι και τη διαδικασία του επισκεπτηρίου, «σου σπάνε το ηθικό», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Μπορεί να μην είναι βρώμικες και οι δεσμοφύλακες να είναι ευγενικοί, όμως οι διαδικασίες είναι μια δοκιμασία διάρκειας.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης, ανεξάρτητα από τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, δε θα περίμενε ποτέ ότι θα βρισκόταν στο ίδιο κελί με οκτώ Σομαλούς.

Μετά την παράδοση στον ίδιο του κατηγορητηρίου του, από την Τουρκάλα δικηγόρο του, Σεϊντά Γιλτιρίμ, ο ίδιος ετοιμάζει την απολογία του και ξοδεύει όλο του το χρόνο στην προετοιμασία των επιχειρημάτων, με τα οποία θα αντικρουστούν οι κατηγορίες.

Απομονωμένος τις τελευταίες εβδομάδες στις φυλακές του Μαλτεπέ, δεν αισθάνεται ότι έχει μετανιώσει για τίποτε από αυτά που τον κατηγορούν ότι έχει κάνει.

Αυτό που περιμένει είναι η επιστροφή του στην Ελλάδα, το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κατηγορητήριο ταχυδρομήθηκε μεταφρασμένο με διπλωματικό σάκο στην τουρκική πλευρά μόλις στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις που είχε λάβει η οικογένειά του ότι θα βρισκόταν στην τουρκική δικαιοσύνη από το τέλος της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας.

Οι μέρες περνούν και κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει επίσημα ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι μέρος της ανταλλαγής με Τούρκους πράκτορες.

Ο ίδιος, αν και πόνταρε στην καθυστέρηση της έκδοσής του για να κερδίσει χρόνο, έχει εγκλωβιστεί στο τουρκικό σωφρονιστικό σύστημα.

Σε παζάρια με αντάλλαγμα κατασκόπους της ΜΙΤ θέλει να εμπλέξει τη χώρα μας η Τουρκία, ωστόσο, η κυβέρνηση φέρεται να αρνείται κάθε διαπραγμάτευση για την έκδοση Φιλιππίδη.

Εξάλλου, η αλήθεια είναι ότι η ελληνική πλευρά έχει να εκδώσει Τούρκους για τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Από την αρχή, είχε καταγραφεί ότι το ανώτατο χρονικό διάστημα για την έκδοσή του στην Ελλάδα ήταν 40 μέρες. Ήδη όμως μπαίνουμε στην τρίτη εβδομάδα και του έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο για την υπόθεση της εταιρείας Έκτασις.

Η πλευρά της υπεράσπισης Φιλιππίδη, πάντως, έχει ζητήσει από τις Αρχές να μετατεθεί σε κελί με δύο συγκρατούμενους, χωρίς το αίτημα αυτό να έχει γίνει αποδεκτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου