Use it or loose it. Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Εταιρείας Μελέτης  Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας  ( ΕΜΑΣ) τρεις φορές την εβδομάδα είναι μια καλή συχνότητα για να κρατάτε σε φόρμα τα 
Προστασία από καρκίνο . Επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς απέδειξαν πως η συχνή εκσπερμάτιση μειώνει τα ποσοστά καρκίνου του προστάτη κατά 30%. 
χάνεις θερμίδες. Η αερόβια άσκηση που προκαλεί το σεξ στην καρδιά φαίνεται πως καίει θερμίδες .Επομένως είναι η πιο ευχάριστη γυμναστική από το να τρέχετε σε ένα διάδρομο γυμναστηρίου. 
Αυξάνει την τεστοστερόνη (με φυσικό τρόπο) και δεν χρειάζεται να ντοπάρεστε όπως οι αθλητές για να έχετε καλά οστά και μυϊκό σύστημα ενώ γίνεστε και πιο γοητευτικοί .
Προστατεύει από το έμφραγμα. Μελέτη που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο(Queens university) τεκμηρίωσε πως οι άνδρες που κάνουν σεξ τρεις φορές την εβδομάδα, μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και ισχαιμίας. Είναι δε τεκμηριωμένο πως μειώνει την αρτηριακή πίεση που ωφελεί την καρδιά.
Διώχνει το στρες. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες της ΕΜΑΣ  μετά το σεξ οι ενδορφίνες του εγκέφαλου ανεβαίνουν κατακόρυφα με αποτέλεσμα και η διάθεση να φτιάχνει.
Θωρακίζεται η άμυνα. Ιδιαίτερα σήμερα με την γρίπη που είναι σε έξαρση το σεξ λειτουργεί σαν εμβόλιο αφού όλες οι μελέτες αποδεικνύουν πως η συχνή και καλή σεξουαλική ζωή ενισχύουν το το ανοσοποιητικό σύστημα. 
Γίνεστε πιο συμπαθείς γιατί απελευθερώνεται μια ορμόνη η  οξυτοκίνη η οποία μπορεί να σας κάνει πιο ελκυστικούς και γενναιόδωρους .
Φυσικό παυσίπονο καθώς πάλι αυτή η ορμόνη  η οξυτοκίνη ανεβάζει τις απαραίτητες ενδορφίνες (φυσική μορφίνη ) του εγκέφαλου και σταματά ημικρανίες, πόνους στις αρθρώσεις ,μυϊκούς σπασμούς κλπ. 
Καλύτερος ύπνος Τον λόγο αυτό δεν χρειάζεται να το πουν οι έρευνες αφού συμπεραίνεται στην πράξη. Η οξυτοκίνη πάλι εδώ κάνει το θαύμα της και ανεβάζει τα φυσικά υπνογόνα του εγκέφαλου (μορφινοειδή).