Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Στην... κατάψυξη η Βόρεια Ελλάδα – Χαλάει περισσότερο ο καιρός – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Στην... κατάψυξη η Βόρεια Ελλάδα – Χαλάει περισσότερο ο καιρός – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρίαΜε τσουχτερό κρύο ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Βόρεια Ελλάδα, με το θερμόμετρο στην Έδεσσα, τη Φλώρινα και τα Γρεβενά να δείχνει -6 βαθμούς! Χειμωνιάτικο σήμερα το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα.

Στον 1 βαθμό Κελσίου είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, αλλά και στην πόλη των Σερρών, στους μηδέν βαθμούς στην Κατερίνη, ενώ στους -2 βαθμούς στον Πολύγυρο.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, σήμερα, έμειναν...
κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης αλλά και στο δήμο Φλώρινας, στο Διδυμότευχο, στην Ορεστιάδα και το Σουφλί, καθώς και στον βόρειο Έβρο, όπου επικράτησαν συνθήκες ολικού παγετού καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.

Εξάλλου, σε κάποιες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπως το Αμύνταιο, τα Σέρβια και το Βελβεντό, οι τοπικές δημοτικές αρχές αποφάσισαν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν μία ώρα αργότερα.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου σε νομούς της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη Θεσσαλονίκη, κλειστός λόγω του παγετού είναι ο δρόμος Χορτιάτη- Αγίου Βασιλείου και Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης χθες μετά το μεσημέρι και παγετού στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, από το 66-ο χλμ έως το 70-ό χλμ, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, από το 58-ο χλμ έως το 75-ο χλμ, στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου- Βαρβάρας και από τη Διασταύρωση της Μεγάλης Παναγιάς έως τη Διασταύρωση Παλαιοχωρίου.

Ανοιχτά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Καϊμακτσαλάν, στο Σέλι, στα 3-5 Πηγάδια, αλλά και στη Βασιλίτσα. Κλειστό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Λαϊλιά Σερρών

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- χιονοδρομικού κέντρου Βόρας, μετά το 12-ο χλμ, στον νομό Πέλλας, στην επαρχιακή οδό Σελίου- Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, μετά το 17-ο χλμ στον νομό Ημαθίας, στην επαρχιακή οδό Καστανερής- Λιβαδίων από το 15-ο ως το 27-ο χλμ στον νομό Κιλκίς.

Σε όλο το οδικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών Πιερίας και Σερρών η κίνηση διεξάγεται κανονικά.

Αλυσίδες απαιτούνται επίσης από το 18-ο έως 28ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς- Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 30-ό έως το 50-ό χλμ Καστοριάς- Ιωαννίνων, από το 24-ο έως το 45-ο χλμ Γρεβενών- Σαμαρίνας και από το 35-ο ως το 50-ό χλμ από τα Γρεβενά προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου