Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ένα Μεστούση βράβευσαν οι Πυργούσοι Αττικής

Τον αντιπρόεδρο της ΟΧΣΑ Κώστα Λυμπουσάκη, που όπως ο ίδιος τόνισε γι' αυτόν ισχύει αυτο που λένε: "Από που είσαι; Από το χωριό της γυναίκας μου",  τίμησε ο Σύλλογος Πυργούσων Αττικής

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Στην εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου τιμήθηκε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής Κώστας Λυμπουσάκης, για την προσφορά του στο Σύλλογο, στον οποίο γενική γραμματέας είναι η σύζυγός του Ειρήνη Λυμπουσάκη-Γεωργιάδη.

Η εκδήλωση έγινε στην...
κατάμεστη αίθουσα του νέου κτιρίου που στεγάζεται το Δημαρχείο Χαϊδαρίου και άρχισε με μουσική που απέδωσαν η Ντόρα Κούνη (ακορντεόν), Στέφανος Θεοτοκάς (αρμόνιο) και Κωνσταντίνος Θεοτοκάς (κρουστά). Επίσης, χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου απέδωσαν τοπικούς χορούς της Χίου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις του Συλλόγου και όσον αφορά την τιμή που έγινε στον Κώστα Λυμπουσάκη τον οποίο ευχαρίστησε για τις οικονομικές συνεισφορές του στο Σύλλογο.

Ο κ. Λυμπουσάκης, αφού ευχήθηκε σ' όλους τους παριστάμενους, τόνισε:

"Νομίζω ότι η τιμή που μου κάνετε θα άρμοζε περισσότερο σε κάποιον άλλο και θα σας εξηγήσω γιατί.

Πάντως ανεξάρτητα από αυτό οφείλω να σας ευχαριστήσω.

Γνωρίζεται ότι είμαι Μεστούσης. Παρόλα αυτά το σπίτι που μένω στη Χίο το έχτισα στο Πυργί και δεν σας κρύβω ότι εδώ και αρκετά χρόνια αισθάνομαι Πυργούσης και ελπίζω στο μέλλον να μπορώ να κάνω πολύ περισσότερα από αυτά για τα οποία με τιμήσατε.

Και τώρα θα σας εξηγήσω αυτό που είπα στην αρχή ότι η τιμή που μου κάνετε αρμόζει περισσότερο σε κάποιον άλλο.

Για μένα ισχύει αυτο που λένε. Από που είσαι; Από το χωριό της γυναίκας μου.

Ίσως λοιπόν η Ειρήνη δικαιούται αυτή την τιμητική διάκριση, γιατί σ'εκείνη οφείλονται ότι έκανα και σκέφτομαι μελλοντικά να κάνω στο Πυργί. Η Ειρήνη μ' έκανε να αγαπήσω το Πυργί. Η γυναίκα μου με έπεισε να συνδράμω στο Σύλλογό σας. Η γυναίκα μου πέρασε σε μένα αυτό που η ίδια αισθάνεται, τη λατρεία για το χωριό της".

Χαιρετισμούς απεύθυναν και οι, Δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής Αργύρης Κοκκινάκης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν κεράσματα.

Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου.

Το Πυργούσικο πανηγύρι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δεξιώσεων «Ίριδα», που βρίσκεται επί της οδού Στρατάρχου Καραϊσκάκη 3, στο Χαϊδάρι.

Τα μέλη του Συλλόγου και οι φίλοι τους, θα χορέψουν υπό τους ήχους ορχήστρας, στην οποία μετέχουν ο Νίκος Καραολάνης από τα Νένητα (βιολί-τραγούδι), Τάνια Λιώδη από το Βουνό (τραγούδι) και άλλοι.

Τιμή πρόσκλησης 25 ευρώ (όλα πληρωμένα). Δηλώσεις συμμετοχής στην πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου.

Το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας ο Σύλλογος των Πυργούσων θα πραγματοποιήσει εκδρομή σε Θεσσαλονίκη-Ξάνθη (θα παρακολουθήσουν στο τοπικό καρναβάλι) Καβάλα, ενώ κούλουμα θα κάνουν στο Βόλο.

Τιμή συμμετοχής 165 ευρώ, με διαμονή στο ξενοδοχείο Καψής. Στην τιμή περιλαμβάνονται, πρωινό-βραδινό, καθώς και το γλέντι που θα γίνει την Κυριακή το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου