Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Εύβοια: Βγήκε στη σύνταξη και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα - Φωτό!

Εύβοια: Βγήκε στη σύνταξη και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα - Φωτό!Έδωσε σάρκα και οστά στο παιδικό του όνειρο, μακριά από την Αθήνα, όταν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη σύνταξη...

Ο κύριος Βασίλης ζούσε και μεγάλωνε με ένα όνειρο. Ήθελε να ξαναφτιάξει και να λειτουργήσει τον παλιό νερόμυλο κάτω από το πέτρινο σπίτι στην Οκτωνιά.  Πέρασαν τα χρόνια, πήρε την σύνταξή του και γύρισε για να ζήσει στο χωριό του.

Βάλθηκε πρώτα από όλα να...
φτιάξει το παλιό σπίτι που ήταν εγκαταλελειμμένο και να αναδείξει τους παλιούς πέτρινους τοίχους που ήταν χτισμένο.

ΦΩΤΟ από eviagreen.gr

"Στο μυαλό του όμως βούιζε πάντα ο νερόμυλος και τώρα που σχεδόν είχε τελειώσει το σπίτι ήρθε η ώρα να τον ξαναδεί να γυρίζει" είπε στο eviagreen.gr, ο Νίκος Τσερόλας, κάτοικος του χωριού.

Εδώ και 4 χρόνια, ο νερόμυλος λειτουργεί! Εκεί, ο Μπάρμπα-Βασίλης, 82 ετών σήμερα, έχει το δικό του καταφύγιο, μακριά από τις πίκρες και τις μιζέριες της καθημερινής ζωής που τον πληγώνουν και τον στεναχωρούν.

ΦΩΤΟ από eviagreen.gr


"Φέτος το χειμώνα πήγα χαράματα στο μύλο δύο φορές με την γυναίκα μου να αλέσω. Τη μια φορά σιτάρι και την άλλη καλαμπόκι. Και τις δυο φορές μας περίμενε με ζεστό φαγητό επάνω στην ξυλόσομπα. Την πρώτη φορά είχε τραχανά με τυρί λιωμένο και την άλλη ρύζι με κρεμμύδια! Γεύσεις για πολλούς ξεχασμένες αλλά πάντα μοναδικές. Φαγητό της ζωής του, μιας ζωής λιτής και δύσκολης από κείνα τα χρόνια μέχρι σήμερα...

Στη συνέχεια μας διάβασε ποιήματα δικά του, και μας διηγήθηκε ιστορίες με ιδιαίτερο νόημα από την ζωή του. Μετά από όλα αυτά, με έστειλε να ανοίξω το νερό και ξεκινήσαμε το άλεσμα" συμπλήρωσε ο Νίκος Τσερόλας.

 ΦΩΤΟ από eviagreen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου