Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ρύθμιση δανείων εδώ και τώρα – Έτοιμο το σχέδιο διάσωσης για χιλιάδες νοικοκυριά

Ρύθμιση δανείων εδώ και τώρα – Έτοιμο το σχέδιο διάσωσης για χιλιάδες νοικοκυριά- Καθορίζεται το ποσό διαβίωσης ανά δανειολήπτη για να ανοίξει ο δρόμος για ρυθμίσεις
- Στα1.000 ευρώ το μίνιμουμ κόστος διαβίωσης για μια τετραμελή οικογένεια
- Μικρότερη δόση και περισσότερα χρόνια αποπληρωμής του δανείου εξασφαλίζει η ρύθμιση

Ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν βρεθεί εγκλωβισμένοι σε δάνεια με υψηλές δόσεις αναμένεται να...
δοθεί άμεσα με τον καθορισμό της λίστας των αναγκαίων εξόδων για μια οικογένεια από την οποία θα προκύψει και το κατώτατο ποσό διαβίωσης βάσει του οποίου θα ρυθμίζονται πλέον τα δάνεια.

Άμεσα δημιουργείται το κυβερνητικό συμβούλιο διαχείρισης ιδιωτικού χρέους αποτελούμενο από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Εργασίας το οποίο θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στους δανειολήπτες.

Το συμβούλιο αναμένεται να τρέξει άμεσα τις διαδικασίες για τον καθορισμό των ρυθμίσεων των δανείων των πολιτών από τις τράπεζες. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” η πλέον βασική διαδικασία θα είναι ο καθορισμός των εξόδων διαβίωσης που θα καθορίζει και το μίνιμουμ ποσό που χρειάζεται ο δανειολήπτης και η οικογένειά του για την αξιοπρεπή διαβίωση.

Το ποσό αυτό σύμφωνα με πληροφορίες καθορίζεται στα 1.000 ευρώ το μήνα για μια τετραμελή οικογένεια και διαμορφώνεται ανάλογα με βάση των αριθμό των μελών κάθε οικογένειας.
Για τον καθορισμό των εξόδων λαμβάνονται υπόψη η διατροφή, η ένδυση η στέγαση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η μόρφωση των παιδιών κλπ.

Με τον τρόπο αυτό καθορίζεται ένα μίνιμουμ ποσό το οποίο πρέπει να έχει στη διάθεσή της η οικογένεια. Το επιπλέον ποσό που προκύπτει από τα καθαρά έσοδα της οικογένειας ουσιαστικά θα καθορίζεται πλέον ως δόση για το δάνειο.

Με τον τρόπο αυτό χιλιάδες νοικοκυριά θα δουν τη δόση τους να μειώνεται κατά πολύ, ενώ ταυτόχρονα θα δίδεται δυνατότητα για παράταση της αποπληρωμή ακόμη και για κούρεμα του δανείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου