Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Λίστα απολύσεων και διαθεσιμότητας στο Δημόσιο ζήτησε η τρόικα – Απελευθέρωση των απολύσεων και νέες μειώσεις συντάξεων στο τραπέζι

- “Δείγμα” για τις 11.000 απολύσεις στο Δημόσιο ζήτησαν οι τροϊκανοί
- “Ανοίγουν” σήμερα το θέμα των απολύσεων στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας
- Νέες περικοπές στις συντάξεις βλέπει το ΔΝΤ λόγω μείωσης των εισφορών
- Σε εξέλιξη η συνάντηση Τρόικας - Βρούτση

Δεν είναι μόνο το πλεόνασμα στο οποίο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι δύο πλευρές θα έρθουν σε συμφωνία και δεν είναι μόνο οι διαφωνίες για γάλα, φάρμακα κλπ

Τα μεγάλα αγκάθια με την τρόικα παραμένουν οι...
απολύσεις στο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τα ελλείμματα των Ταμείων που αναμένεται να φέρουν ακόμη και μειώσεις στις συντάξεις.

Οι τροϊκανοί μετά τις απανωτές στα προγράμματα απολύσεων και διαθεσιμότητας και τις συνεχείς αιτήσεις από την ελληνική πλευρά για παράταση ζητούν πλέον επιτακτικά την παρουσίαση βήμα προς βήμα του προγράμματος τόσο για τις 12.500 διαθεσιμότητες όσο και για τις 11.000 απολύσεις που πρόκειται να γίνουν φέτος.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ζητήθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη δείχγμα τον φορέων απ' όπου θα προέλθουν οι απολύσεις οι οποίες θα πρέπει να ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα και σταδιακά να φτάσουν τις 11.000 ως το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Παράλληλα πέφτει ξανά, σήμερα, στο τραπέζι το θέμα των ομαδικών απολύσεων, ενώ στη συνάντηση στις 10:00 με τον Γ. Βρούτση αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα της μείωσης κατά 3,9 των εργοδοτικών εισφορών.

Έτσι αυτομάτως μπαίνει και το θέμα των ελλειμμάτων των ταμείων καθώς μόνο η μείωση των εργοδοτικών εισφορών οδηγεί σε μια τρύπα 850 εκατομμυρίων η οποία θα πρέπει να καλυφθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Εδώ έρχεται η πρόταση του “σκληρού” Πολ Τόμσεν να “ρίξει” την πρόταση του ΔΝΤ στο τραπέζι. Η πρόταση δεν είναι άλλη από μια νέα μείωση των συντάξεων των λεγόμενων ευγενών ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου