Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Σε ποια χώρα δεν κάνουν σεξ;

Σε ποια χώρα δεν κάνουν σεξ;Η οικονομική κρίση δεν πλήττει μόνο τις οικονομίες των κρατών αλλά και τις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων.

Σε όλη την αστική Ασία, στην Ευρώπη και στην Αμερική οι άνθρωποι παντρεύονται αργότερα ή καθόλου, τα ποσοστά των γεννήσεων μειώνονται ραγδαία, το σεξ έρχεται σε δεύτερη μοίρα ενώ όλο και περισσότεροι νέοι συνεχίζουν να ζουν με τους γονείς τους .

Σε ποια χώρα όμως οι νέοι δεν κάνουν σεξ;...


Μία στις δύο γυναίκες και ένας στους τέσσερις άνδρες στην Ιαπωνία κάτω των 30 δηλώνουν ότι όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται αλλά περιφρονούν το σεξ. Σε τέτοια βαθμό μάλιστα που οι ψυχολόγοι κάνουν λόγο για το ''σύνδρομο της σεξουαλικής αποχής” ενώ τα ΜΜΕ περιγράφουν τους νέους ως: parasaito shingurus (άγαμοι-παράσιτα).

Τις εκρηκτικές διαστάσεις που παίρνει το φαινόμενο αυτό στην Ιαπωνία το επιβεβαιώνουν επιστημονικές μελέτες οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι νέες γυναίκες δίνουν προτεραιότητα στην καριέρα, παρόλο που οι λέξεις ισότητα μητρότητα είναι άγνωστες.
 
Αλλά και η κατάσταση των νέων ανδρών δεν είναι καλύτεροι αφού πολλοί νέοι άνδρες ηλικίας 35 έως 40 δεν έχουν την δυνατότητα να εγκαταλείψουν την οικογενειακή εστία.
 
Άνευ συντρόφου
Όλα τα ρεκόρ έχει σπάσει και ο αριθμός των νέων ανθρώπων που ζουν μόνοι, όχι μόνο άγαμοι αλλά και άνευ ερωτικού συντρόφου. Έρευνες απέδειξαν ότι το 61% των άγαμων ανδρών και το 49% των γυναικών ηλικίας 18-34 ετών δεν είχαν κανενός είδους ρομαντική σχέση ενώ ένας στους τρεις Ιάπωνες κάτω των 30 ετών δεν έχει βγει ούτε ένα ραντεβού στη ζωή του!
 
«Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μού λένε ότι δεν βλέπουν κανένα νόημα στον έρωτα. Δεν πιστεύουν ότι μπορεί να οδηγήσει πουθενά. Πιστεύουν ότι οι σχέσεις έχουν γίνει πάρα πολύ δύσκολες» λέει η Αϊ Αογιάμα, σύμβουλος σχέσεων στο Τόκιο.
 
Ο γάμος έχει γίνει ένα ναρκοπέδιο από καθόλου ελκυστικές επιλογές. Οι άνδρες βγάζουν λιγότερα χρήματα και νιώθουν μεγαλύτερη ανασφάλεια στη δουλειά, που δεν είναι πλέον εγγυημένη εφ' όρου ζωής, όπως ήταν για τους γονείς τους. Οι γυναίκες έχουν γίνει πιο ανεξάρτητες και πιο φιλόδοξες αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν συντηρητικές συμπεριφορές στο σπίτι και στον χώρο εργασίας.

Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου