Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση βοήθειας από τη Χίο στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς

Την Τετάρτη 26/2 στις 8 μ.μ. στο Ομήρειο, από τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Όμιλο Χίου "ΛΕΩΝ ΑΛΛΑΤΙΟΣ"

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Μια εκδήλωση βοήθειας και συμπαράστασης στους κατοίκους της δοκιμαζόμενης, από τον πρόσφατο σεισμό, Κεφαλονιάς διοργανώνει την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος Χίου "ΛΕΩΝ ΑΛΛΑΤΙΟΣ" με τίτλο "στο τραγούδι υπάρχει ...αγάπη ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΧΙΟΣ".

Εξάλλου οι Χιώτες έχουμε άλλοι ακούσει και άλλοι διαβάσει για τις δυσκολίες που βίωσε το νησί μας, από τον μεγάλο καταστροφικό σεισμό της Χίου, στις 3 Απριλίου, του 1881, που σκόρπισε το θάνατο σε 3.500 ανθρώπους, από τα χωριά της...
νοτιοανατολικής Χίου, τα οποία ισοπεδώθηκαν και συγκεκριμένα, Νένητα, Βουνό, Φλάτσια, Καλαμωτή, Κοινή, Καλλιμασιά, Δίδυμα ενώ, οι τραυματίες έφτασαν τους 7.000.


Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου και θα αρχίσει στις 8 μ.μ., περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια ερμηνευμένα από τη χορωδία του Λαογραφικού Πολιτιστικού Ομίλου, την οποία διευθύνει ο μαέστρος Στέλιος Παντελογιάννης (φωτό). 

Συγκεκριμένα, θα ακουστούν επιλεγμένα νοσταλγικά έντεχνα και λαϊκά τραγούδια που όλοι αγαπάμε, συνοδευόμενα από τους μουσικούς, Κατερίνα Πρίνου (πιάνο) και Κατερίνα Κούτση (ακορντεόν).

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, και θα υπάρχει η δυνατότητα σ' όσους επιθυμούν να προσφέρουν για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου