Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Στη δημοσιότητα όλο το πολυνομοσχέδιο - Πρόστιμο έως 150.000 ευρώ ακόμα και στον πρωθυπουργό εάν ζημιώσει το Δημόσιο - Τι αλλάζει στη φορολογία

Στη δημοσιότητα όλο το πολυνομοσχέδιο - Πρόστιμο έως 150.000 ευρώ ακόμα και στον πρωθυπουργό εάν ζημιώσει το Δημόσιο - Τι αλλάζει στη φορολογία - Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο διατίθεται ποσό 450 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα
- Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στους πολίτες εφάπαξ (μία φορά) μέσα σε διάστημα δύο μηνών

- Την Κυριακή αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία με το Μαξίμου να ανησυχεί για τους αντάρτες
- Αυξάνεται από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ το ακατάσχετο από μισθούς και συντάξεις
- Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει αποζημιώσεις και επίδομα ανεργίας στους δημόσιους υπαλλήλους
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Παραδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα πολιτικά κόμματα το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο περιλαμβάνεται...
το σύνολο της συμφωνίας με την τρόικα, προκειμένου αφού ψηφιστεί η χώρα να λάβει τις επόμενες δόσεις που προβλέπει το Μνημόνιο.

Σύμφωνα με τη διαδικασία το πολυνομοσχέδιο αφού δόθηκε στα κόμματα αναμένεται να κατατεθεί την Παρασκευή προς διαβούλευση και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη ψηφοφορία.

Το πολυνομοσχέδιο αποτελείται από τρία άρθρα...

Ειδικότερα, το πολυσέλιδο κείμενο αποτελείται από τρία άρθρα που περιλαμβάνουν, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το κοινωνικό μέρισμα, τις φορολογικές ρυθμίσεις και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο θα δοθεί κοινωνικό πέρασμα από το πρωτογενές πλεόνασμα συνολικού ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό θα γίνει όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πολυνομοσχέδιο εφάπαξ, δηλαδή μία φορά και δεν θα ξαναδοθεί για παράδειγμα τον επόμενο χρόνο.

Όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα, αυτό θα είναι αφορολόγητο, δεν θα υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν θα κατάσχεται ούτε θα συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του Ε.Κ.Α.Σ. ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Κάθε δικαιούχος λαμβάνει το κοινωνικό μέρισμα από μία και μόνο πηγή. Αν καταβάλλεται σύνταξη εκ μεταβιβάσεως σε περισσότερους δικαιούχους, το ποσό του μερίσματος επιμερίζεται ανάλογα.

Το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του νομοσχεδίου και η καταβολή μπορεί να διενεργείται μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων, με πίστωση του λογαριασμού του δικαιούχου.

Πρόστιμα σε όλους ακόμα και στον πρωθυπουργό

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός, το μέλος της κυβέρνησης, ο υφυπουργός, ο περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης ή ο δήμαρχος, που ζητεί ή λαμβάνει, άμεσα ή μέσω τρίτου, για τον εαυτό του ή για άλλον, οποιασδήποτε φύσης ωφέλημα, ή αποδέχεται την υπόσχεση παροχής τέτοιου ωφελήματος, ως αντάλλαγμα για ενέργειά του ή παράλειψη, μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στην εκτέλεση των καθηκόντων του, τιμωρείται με κάθειρξη και χρηματική ποινή από 15.000 έως 150.000 ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως όποιος κυβερνητικός αξιωματούχος ζημιώνει το Δημόσιο θα πληρώνει πρόστιμο από 15.000 έως 150,000 ευρώ και μέσα σε αυτούς είναι και ο εκάστοτε πρωθυπουργός της χώρας.

Με την ίδια ποινή τιμωρείται το μέλος της Βουλής, των συμβουλίων τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιτροπών τους που σχετικά με κάποια εκλογή ή ψηφοφορία η οποία διενεργείται από τα ως άνω σώματα ή επιτροπές δέχεται την παροχή ή υπόσχεση οποιασδήποτε φύσης ωφελήματος, για τον εαυτό του ή για άλλον, ή ζητεί τέτοιο ως αντάλλαγμα για να μη λάβει μέρος στην εκλογή ή ψηφοφορία, για να υποστηρίξει ορισμένο θέμα προς ψήφιση ή για να ψηφίσει με ορισμένο τρόπο.
Όλες οι αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία

-Το ποσό πάνω από το οποίο η εφορία προχωράει σε κατασχέσεις κινητών και ακινήτων αυξάνεται από τα 300 στα 500 ευρώ. Η διάταξη έχει αναδρομική ισχύ και για όσους έχουν υποστεί κατασχέσεις για ποσά από 300 - 500 ευρώ.

- Αυξάνεται από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ το ακατάσχετο από μισθούς και συντάξεις και για το επιπλέον ποσό μπορεί να κατασχεθεί το 25%, έτσι ώστε μετά την κατάσχεση το εναπομείναν ποσό να μην υπολείπεται των 1.500 ευρώ.

-Καταθέσεις σε τράπεζα, σε κοινό ή ατομικό λογαριασμό, είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο και σε μια μόνο τράπεζα. Για την εξαίρεση του λογαριασμού από την κατάσχεση απαιτείται να γνωστοποιήσει ο φορολογούμενος το λογαριασμό με ειδική γνωστοποίηση στο Taxis.

-Επεκτείνεται ο συμψηφισμός ΦΠΑ σε όλο τον δημόσιο τομέα, ο οποίος όμως αφορά εμπορικές συναλλαγές με το Δημόσιο.

-Θεσπίζονται οι αλλαγές στην φορολόγηση των αγροτών που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, όπως η απαλλαγή από την τήρηση βιβλίων και την έκδοση τιμολογίων για τους αγρότες με ετήσια ακαθάριστα έσοδα έως 15.000 ευρώ και με επιδοτήσεις έως 5.000 ευρώ. Ο ΦΠΑ τους επιστρέφεται κατ' αποκοπή με συντελεστή 6% επί της αξίας των προϊόντων που πωλούν.

-Εντός 30 ημερών από την αλλαγή ιδιοκτησίας κάθε είδους σε ένα ακίνητο θα πρέπει να δηλώνεται η μεταβολή στην εφαρμογή Ε9. Ειδικά για φέτος οι δηλώσεις μεταβολών για το έτος 2014 που απεικονίζουν την περιουσιακά κατάσταση του φορολογούμενου κατά την 1/1/2014 υποβάλλονται μέχρι 30/5/2014».
ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου