Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Σποραδικές νεφώσεις πάνω από τη Χίο σήμερα Σάββατο 29/3


Αυξημένες νεφώσεις στη Μακεδονία, την Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο με βροχές και λίγες τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 29 Μαρτίου 2014. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με τοπικές μόνο νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 6 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 11 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, από το μεσημέρι και μετά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στην Χίο αύριο Σάββατο 29/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
12 έως 19 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι με ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις από το μεσημέρι και μετά.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα βόρεια. Το βράδυ βελτίωση.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Στα νοτιά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από το βράδυ θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Λίγα χιονιά στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 7 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Το βράδυ βελτίωση.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ στα ανατολικά.
Θερμοκρασία: από 6 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου