Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Πως θα φορολογηθείτε για ενοίκια που δεν εισπράξατε

Πως θα φορολογηθείτε για ενοίκια που δεν εισπράξατεΝομοθετική ρύθμιση που ενσωματώθηκε στο πολυνομοσχέδιο αναφέρει πως θα αντιμετωπίσει η εφορία τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν εισέπραξαν τα ενοίκια.

Ρύθμιση που προστέθηκε στο πολυνομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν εισέπραξαν ενοίκια στο 2013 να τα εκχωρήσουν στο Δημόσιο, ώστε να γλιτώσουν τον φόρο.

''Εισοδήματα από την εκμίσθωση ακινήτων και από...
τόκους δανείων που θεωρούνται ότι έχουν αποκτηθεί κατά τις διατάξεις του παρόντος και τα οποία αποδεδειγμένα δεν έχουν εισπραχθεί από το δικαιούχο, επιτρέπεται να μη συνυπολογίζονται στο συνολικό καθαρό εισόδημα του, εφόσον εκχωρηθούν στο Δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα.

Η εκχώρηση γίνεται με απλή έγγραφη δήλωση του υπόχρεου σε φόρο, η οποία υποβάλλεται στον αρμόδιο για τη φορολογία του προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας μέσα στο οικονομικό έτος στο οποίο τα εισοδήματα αυτά υπόκεινται σε φόρο.

Μαζί με τη δήλωση αυτή παραδίδονται στον προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας τα αποδεικτικά έγγραφα της εκχωρούμενης απαίτησης και με την ίδια δήλωση ο εκχωρών βεβαιώνει ότι δεν κατέχει κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο. Το Δημόσιο υποκαθίσταται στα δικαιώματα του εκχωρητή''.

Όμως δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει με τα ανείσπρακτα ενοίκια του 2014 αλλά και των επόμενων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου