Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Μεγάλη κομπίνα με γιατρούς – Έπαιρναν προμήθειες από πασίγνωστη εταρεία με ορθοπεδικά είδη

Μεγάλη κομπίνα με γιατρούς – Έπαιρναν προμήθειες από πασίγνωστη εταρεία με ορθοπεδικά είδηΑντιμέτωποι με το κατηγορητήριο των δύο ανακριτών, είναι δέκα γιατροί δημόσιων νοσοκομείων, στελέχη της εταιρείας DePuy, αλλά και στελέχη εταιρειών παροχής συμβουλών, για μεγάλη απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Η υπόθεση αφορά την προμήθεια, προς το ελληνικό Δημόσιο, ορθοπεδικών ειδών σε υπερβολικά υψηλές τιμές από την εταιρεία, που ανήκει στον όμιλο Johnson & Johnson, το διάστημα 2000-2006.

Από την έρευνα της Δικαιοσύνης προέκυψε ότι...
στις αυξημένες τιμές χρέωσης των ορθοπεδικών ειδών συμπεριλαμβάνονταν και τα "δώρα", σε μετρητά, προς αποκαλούμενους "μεγαλογιατρούς" για την προτίμησή τους στα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση της DePuy, τα ορθοπεδικά είδη που έφθαναν στα νοσοκομεία εμφανίζουν κόστος αυξημένο κατά 35% σε σχέση με τις κανονικές χρεώσεις της εταιρίας, ενώ με βάση τα τιμολόγια που ελέγχθηκαν από την δικαιοσύνη εκτιμάται ότι η ανταμοιβή των γιατρών έφθανε το 20%, την οποία ουσιαστικά κατέβαλε το ελληνικό Δημόσιο.

Η «απόδοση» μάλιστα κάθε γιατρού φαίνεται να καταγράφονταν από την προμηθεύτρια ή τις εμπλεκόμενες εταιρίες συμβούλων, καθώς στην δικογραφία φέρεται να περιλαμβάνονται λίστες που κατασχέθηκαν όπου υπό τον τίτλο «best doctors» κατέγραφαν τα ονόματα γιατρών με τις «καλύτερες πωλήσεις».

Οι ανακριτές της υπόθεσης, Σπ. Γεωργουλέας και Χρ. Μάρκου, αναμένεται να αποστείλουν τις επόμενες ημέρες κλήσεις σε απολογία σε περίπου τριάντα εμπλεκόμενα πρόσωπα που καλούνται να λογοδοτήσουν για σειρά κακουργηματικών πράξεων οι οποίες, ανά περίσταση, αφορούν τα αδικήματα της απάτης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, της συνέργιας και ηθικής αυτουργίας στην απάτη, της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου