Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μπλόκα στο λιμάνι του Πειραιά – Συνδικαλιστές ψάχνουν για απλήρωτους ναυτικούς

Μπλόκα στο λιμάνι του Πειραιά – Συνδικαλιστές ψάχνουν για απλήρωτους ναυτικούς-Μόνο τα πλοία των εταιριών που δε χρωστούν δεδουλευμένα στους ναυτικούς φεύγουν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά. 
-Συνδικαλιστές της ΠΝΟ κάνουν από το πρωί της Πέμπτης ελέγχους.


Συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, από τα ξημερώματα της Πέμπτης, βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά και έκαναν ελέγχους, ώστε να μπλοκάρουν τον...
απόπλου πλοίων αν οι εταιρίες οφείλουν χρήματα στα πληρώματά τους.

Ο πρώτος έλεγχος από κλιμάκιο ναυτεργατών έγινε στο πλοίο «Αχαιός», διαπιστώθηκε ότι δεν οφείλονται μισθοί και το δρομολόγιο για Αίγινα έγινε κανονικά, όπως ήταν προγραμματισμένο στις 8 π.μ..

Ακολούθησε έλεγχος στο «Άγιος Νεκτάριος» της ΑΝΕΣ, δε διαπιστώθηκε καθυστέρηση στα δεδουλευμένα των ναυτεργατών και επίσης το δρομολόγιο για Αίγινα έγινε κανονικά.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) είχε δώσει προ ημερών προθεσμία με επιστολή προς τις ναυτιλιακές εταιρείες NEL Lines, ΑΝΕΚ, Hellenic Seaways, Ventouris Sea Lines, ANMEZ και LANE Lines για την εξόφληση των δεδουλευμένων ως την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι πολλές εταιρείες κατέβαλαν ήδη ένα ποσοστό των χρημάτων και ζήτησαν μια μικρή πίστωση χρόνου από την ΠΝΟ.

Το συνδικαλιστικό κλιμάκιο της ΠΝΟ θα συνεχίσει τους ελέγχους και τις απογευματινές ώρες σε πλοία εταιρειών που αναχωρούν για τα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης της ΠΝΟ, ήδη η ΝΕL με έγγραφη δήλωσή της προς τη συνομοσπονδία των ναυτικών ανέφερε ότι επιθυμεί την πλήρη εξόφληση των πληρωμάτων στα υπό πλοιοκτησία διαχείριση πλοία της και ότι για τον σκοπό αυτόν εκχώρησε εγγράφως το ποσό 1.200.000 ευρώ, που διατηρεί και δικαιούται να λάβει από τη συμβαλλόμενη πιστώτρια τράπεζα "Millennium" και την καθολική της διάδοχο «Τράπεζα Πειραιώς».

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με μέλη της διοίκησης της ΠΝΟ, που χαρακτηρίζουν ειλικρινή την κίνηση της εταιρείας, έχει συμφωνηθεί μεταξύ της NEL και της πιστώτριας τράπεζας σε εκτέλεση της απόφασης του εφετείου του Βορείου Αιγαίου περί επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας.

Όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με τον Πειραιά γίνεται έως και το τέλος Μαρτίου με το πλοίο BLUE STAR 1, της BLUE STAR FERRIES, η οποία δεν έχει οφειλές προς τους ναυτεργάτες της.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου