Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Λαδένια Κιμώλου

Λαδένια ΚιμώλουΜια παραδοσιακή συνταγή

Υλικά συνταγής 

Για τη ζύμη

- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. Νωπή μαγιά
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 400 ml. νερό
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι


Για τη γέμιση

- 20 γρ. πελτέ
- 3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές σε...
ροδέλες
- 3 ξερά κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα
- 100 ml. ελαιόλαδο
- φρέσκια ρίγανη
- χοντρό αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής

1. Διαλύουμε τη μαγιά, με λίγη ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και τη μαγιά. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει το ζυμάρι ομοιογενές και μαλακό.

2. Σκεπάζετε το ζυμάρι με μια πετσέτα και το αφήνετε να διπλασιαστεί σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 40 λεπτά.

3. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί, το λαδώνουμε και βάζουμε μέσα το ζυμάρι.

4. Το πιέζουμε, το ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας και το στρώνουμε να καλύψει ομοιόμορφα όλο το ταψί. Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα στη ζύμη.

5. Αλείφουμε με τον πελτέ, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες.

6. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου