Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Λασποβροχή και συννεφιά τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Πέμπτη 24/4



Λασποβροχές και πτώση της θερμοκρασίας την ΠέμπτηΤοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο και από τις μεσημεριανές ώρες βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας με τοπικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014. Οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα υποχωρήσουν λίγο, ωστόσο οι βροχές και πάλι θα έχουν κατά τόπους χαρακτήρα λασποβροχών, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 25 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στα βορείότερα πελάγη τις πρωινές ώρες θα πνέουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος

Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από την Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
17 έως 22 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με σποραδική συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 17 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Παρασκευή 25/4, περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια. 

Αττική
Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν οπότε και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης βροχής ή καταιγίδας, καθώς και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς μέτριους.

Θεσσαλονίκη
Παροδικές νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα βροχών και σποραδικών καταιγίδων κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών το πρωί.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου.   




Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και στις Κυκλάδες θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά ενώ στα δυτικά θα παρουσιάσουν σχετική βελτίωση.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, το βράδυ θα παρουσιάσουν σχετική βελτίωση.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν κυρίως στις βορειότερες περιοχές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη 2 με 3 χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου