Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά

Δεμένα τα πλοία την ΠρωτομαγιάΣτην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ συμμετέχει η ΠΝΟ

Την απόφαση να συμμετάσχει στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά έλαβε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) σε συνεδρίασή της την Πέμπτη.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ, «οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι της χώρας και όλης της γης αποτίουν...
ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων, διατρανώνοντας για μία ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για το κτίσιμο ενός κόσμου ειρηνικού, κοινωνικά δίκαιου, για τη θέσπιση και διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και θεμελιακών δικαιωμάτων για τους ανθρώπους του μόχθου και την κοινωνία γενικότερα».

Στην ίδια ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα προβλήματα των ναυτικών, όπως η ανεργία και σημειώνεται πως «θλιβερή σελίδα για την επιβατηγό ναυτιλία αποτελεί η συνεχιζόμενη για έξι και πλέον μήνες κοινωνική μάστιγα της απλήρωτης εργασίας και η εικόνα που παρουσιάζουν πλοία της ακτοπλοΐας να μην παρέχουν στα πληρώματά τους τα στοιχειώδη μέσα ενδιαίτησης, τροφοδοσίας, ηλεκτρικού ρεύματος κλπ. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται και δεν πρόκειται να συνεχισθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου