Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Δίαιτα και άσκηση πρέπει να συνδυάζονται

Δίαιτα και άσκηση πρέπει να συνδυάζονταιΤα γιατί απαντούν οι ειδικοί

Οι διαιτολόγοι τονίζουν την ανάγκη ενσωμάτωσης της συστηματικής άσκησης κατά την εφαρμογή προγραμμάτων απώλειας βάρους.

Γιατί όμως είναι σημαντική η άσκηση κατά την προσπάθεια απώλειας βάρους;

Η εφαρμογή ενός προγράμματος άσκησης ή ακόμα και η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινή πρακτική οδηγεί σε ενίσχυση του αρνητικού ισοζυγίου ενέργειας με αποτέλεσμα να επιταχύνει την απώλεια βάρους. Αυτό οφείλεται στο...
ότι αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού, ενώ επίσης διατηρεί το βασικό μεταβολικό ρυθμό αποτρέποντας την προκαλούμενη από τη δίαιτα μείωσή του.

Η άσκηση φαίνεται να κινητοποιεί λίπος από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος μέσω ενεργοποίησης των μυών και των αντίστοιχων απαιτήσεών τους σε ενέργεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνει το «κακό» λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, ενώ παράλληλα συμβάλλει περισσότερο στην τοπική κινητοποίηση λίπους βελτιώνοντας την εικόνα σώματος και αποτρέποντας αρνητικές αισθητικές αλλαγές λόγω της απώλειας βάρους.

Η άσκηση βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική ευρωστία και την ικανότητα επιτέλεσης έργου, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη διάθεση και την αυτοεκτίμηση του ατόμου.

Τέλος, η άσκηση συμβάλλει σημαντικά στη μακροπρόθεσμη διατήρηση της απώλειας βάρους.

Αναμφισβήτητα, η άσκηση πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των προγραμμάτων απώλειας βάρους, καθώς βελτιώνει τα αποτελέσματά τους και συμβάλλει στη διατήρηση αυτών.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου